Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2013,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Steve Wozniak Microsoft

Torek, 27. 8. 2013, 10.17

8 let

Wozniak: Microsoft počiva na lovorikah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko je prejšnji teden iz Microsofta prišla vest o upokojitvi prvega moža Steva Ballmerja je stanje v podjetju komentiral soustanovitelj Appla, Steve Wozniak.

Wozniak je prepričan, da Microsoft počiva na rezultatih, ki jih je dosegel pred dolgo časa, je povedal v intervjuju za BBC. Čas, ki ga je Ballmer preživel na čelu podjetja, ni bil tako uspešen kot čas njegovega predhodnika, Billa Gatesa, ki se je letos zavihtel na prvo mesto Bloombergove lestvice milijarderjev, je prepričal Wozniak.

Ob tem je delo Microsofta primerjal z delom Appla. Eden od ključnih vzrokov nadaljnje (in kontinuirane) uspešnosti Appla so njegove inovacije, je prepričan Wozniak. "Steve Jobs je imel neverjeten občutek, kaj naredi podjetje dobro in kaj naredi izdelek dober," je povedal in dodal, da si je sam izbral naslednika. To je Tim Cook, ki je pred dnevi obeležil drugo obletnico načelovanja podjetju. Za tiste, ki so kritizirali Apple, ker niso osnovali novega velikega izdelka, je sporočil, da se "velike inovacije za človeštvo ne dogajajo kar vsako leto".

Inovacije so vodilo Podjetje Apple velja za pionirja v izdelovanju pametnih telefonov in tablic. Ravno uspeh dveh izdelkov, iPhona in iPada, je ključno vodilo podjetja tudi v nadaljnjih letih, medtem pa so se na trgu pametnih telefonov in tablic zasidrala še nekatera druga podjetja. Za enega največjih konkurentov Appla velja Samsung, ki si previdno in trdno utira pot do prestola največjega izdelovalca pametnih telefonov na svetu, hkrati pa povečuje svojo moč tudi na trgu tablic.

Samsung je tudi tam, kjer Appla ni Wozniak Samsungu priznava veliko marketinško hrabrost, za njegovo prednost pa je izpostavil tudi dejstvo, da se podjetje pojavlja na nekaterih trgih, kjer Appla ni: "Boriti se boste morali proti ljudem, ki že imajo veze, poslovne strategije, poslovne metode na preostalih delih sveta."

Ne spreglejte