SiolNET. Digisvet Novice
2,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Japonce pretresel zahrbten umor znanega računalničarja

2,98

termometer

 | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pretekli konec tedna je na Japonskem seminar o spoprijemanju z ustrahovanjem na internetu organiziral Keničiro Okamoto, strokovnjak za računalniško varnost in pisec enega od najbolj znanih japonskih spletnih blogov. Okamota, ki je bil na spletu znan pod vzdevkom Hagex, je takoj po koncu seminarja zabodel prav nekdo, ki je Okamutu prek interneta pred tem že grozil. 

Keničiro Okamoto oziroma Hagex, kot so ga poznali japonski uporabniki spleta in skupnost strokovnjakov za informacijsko varnost, je nekaj minut po seminarju, na katerem je govoril predvsem o težavah, ki jih je že imel kot pisec znanega bloga - nadlegovanju in grožnjah drugih uporabnikov spleta -, odšel na stranišče.

Tam se je skrival napadalec, ga večkrat zabodel v hrbet in pobegnil. Okamoto je izkrvavel, še preden bi mu lahko pomagali. 

Zrče Novice V Zrčah ubili Britanca, morilca ujele kamere

Najverjetneje ga je ubil prav eden od ljudi, na katere je opozarjal

Napadalec se je le nekaj ur po umoru Okamota predal policiji. Po poročanju japonskih medijev gre za 42-letnega moškega z imenom Hidemitsu Matsumoto. Policistom je dejal, da je Okamotu oziroma Hagexu zameril določene besede, ki jih je ta zapisal na spletu, in se zaradi tega odločil, da ga bo ubil.

Čeprav preiskovalci tega še niso potrdili, je Matsumoto morda Teino Sensei. Gre za vzdevek uporabnika spleta, o katerem je tik pred smrtjo na svoji spletni strani pisal Keničiro Okamoto.

Adrian Lamo Digisvet V neznanih okoliščinah umrl eden od najslavnejših hekerjev

Teino Sensei je Okamota z več sto različnimi uporabniškimi profili na spletu nadlegoval in mu grozil že od leta 2016, je Hagex zapisal na svojem blogu. V enem od zadnjih komentarjev naj bi Teino Sensei po poročanju japonskih medijev tudi zapisal, da ga bo ubil in se nato predal policiji. 

Preberite tudi:

Pariške katakombe, viralni video Digisvet Skrivnostna usoda snemalca enega od najbolj strašljivih videov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin