SiolNET. Digisvet Novice
5,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukanila sta McDonald's: prizor, ki mu ploska ves splet

5,92

termometer

McDonalds | Šaljivca pozirata pred lastno fotografijo, ta steno lokalnega McDonaldsa krasi že skoraj dva meseca. | Foto: Twitter / JevhM
Šaljivca pozirata pred lastno fotografijo, ta steno lokalnega McDonaldsa krasi že skoraj dva meseca. Foto: Twitter / JevhM

Ameriški študent je bil mnenja, da v oglasih za restavracije s hitro prehrano McDonald's nastopa premalo Azijcev, zato je stvari vzel v svoje roke ter se lotil izvirne in hkrati precej nedolžne potegavščine. S prijateljem sta posnela fotografijo, na kateri uživata v hamburgerju in krompirčku, ter jo prilepila na steno v lokalni restavraciji McDonald's, od koder je še ni odstranil nihče od zaposlenih. 

Ponedeljkova objava šaljivca, ki ima na spletu vzdevek Jevh M, je na družbenem omrežju Twitter postala takojšnja uspešnica. Čeprav ima Jevh M na Twitterju manj kot 2.000 sledilcev, je njegovo objavo všečkalo več kot 500 tisoč ljudi, delilo pa jo je že več kot 120 tisoč uporabnikov. Objava je postala tudi najbolj priljubljena ponedeljkova na spletnem forumu Reddit, ki ga vsak mesec obišče več kot 300 milijonov različnih uporabnikov.

"Opazil sem, da je v lokalni restavraciji McDonald's prazna stena. S prijateljem sva zato posnela tale lažni poster, ki v restavraciji visi že 51 dni," je ob zgornji objavi na Twitterju zapisal Jevh M. 

Fotografija oziroma poster prikazuje duhoviteža in njegovega prijatelja Christiana Toleda, ki v roki držita vsak svoj obrok iz McDonaldsa - eden hamburger, drugi krompirček.

Mcdonalds Digisvet Naslednjič, ko boste jedli v McDonaldsu, poglejte pod mizo

Zakaj McDonaldsovi zaposleni najverjetneje sploh niso opazili, da je na eni od sten nekaj drugače

Oba fanta sta razmeroma vitka, na majicah nimata napisov tekstilnih znamk, v spodnjem desnem kotu posterja pa je McDonaldsov logotip - to so najverjetneje razlogi, zakaj zaposleni v restavraciji fotografiji niso posvečali preveč pozornosti.

Videti je namreč natanko tako, kot da bi jo posnel uradni McDonaldsov fotograf, kar je bil tudi cilj uporabnika Jevh M.

Jevh M je že v začetku meseca avgusta, ko je poster že krasil lokalno restavracijo McDonald's, na YouTubu objavil videoposnetek, v katerem je pojasnil, zakaj in kako se je lotil potegavščine.

Razlog zanjo je bilo njegovo mnenje, da v zahodnih medijih nastopa premalo posameznikov azijskega rodu, prav tako pa je bilo v lokalni restavraciji McDonald's nekaj posterjev, na katerih so bili ljudje, a niti eden od njih ni bil Azijec, je pojasnil v videoposnetku.

Da sta na steno v restavraciji lahko prilepila poster brez vmešavanja tamkajšnjih zaposlenih, sta Jevh M in njegov prijatelj v trgovini z rabljenimi oblačili kupila uniforme, kakršne nosijo McDonaldsovi delavci.

Poster sta na prazno steno nato prilepila s pomočjo prijateljev, ki so zasedli mizo tik ob njej. Uporabila sta samolepilni trak, ki ne pušča sledi. Nista namreč želela, da bi potegavščina restavraciji McDonald's oziroma tamkajšnjim zaposlenim povzročila kakršnokoli škodo. 

Vprašanje, ki se poraja zdaj, je seveda, kako dolgo se bo poster še obdržal na steni restavracije McDonald's. Fotografija posterja in njegovih "zvezdnikov" se iz ure v uro po spletu namreč širi hitreje in verjetno je samo še vprašanje časa, kdaj jo bodo videli tudi pri McDonaldsu. 

Preberite tudi:

Bazen, digizgodba Digisvet Kopališče blizu Slovenije ima bazen, kot ga ni nikjer drugje na svetu Mr. Bean, Rowan Atkinson Digisvet Kaj je v ozadju novice, da je umrl legendarni Mr. Bean Leidenfrostov učinek Digisvet Z golo roko po staljeni kovini: kako je mogoče, da se ni opekel? Video, uteži Digisvet Prizor, ki je šokiral dvigalce uteži: "Skrajno nevarno početje" Kamera Digisvet "Posledice tega početja bi lahko bile katastrofalne" Ogledalo Digisvet Nevsakdanji odsev dečka v ogledalu, ki bega ogromno ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin