Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2011,
7.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

aplikacija

Torek, 24. 5. 2011, 7.46

8 let

Učenje tujih jezikov z aplikacijami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poletje je čas dopustov in zagotovo ste se že znašli v situaciji, ko bi vam znanje tujega jezika prišlo zelo prav.

Pripravili smo izbor nekaj aplikacij, ki bodo vaše počitnikovanje zagotovo naredile prijetnejše. Aplikacije, ki smo jih izbrali, so primerne za mobilnike z operacijskim sistemom Android in so brezplačne.

Speak German Free Aplikacija Speak German Free predstavlja nemški jezik v takšni meri, kot ga potrebujejo turisti v nemško govorečih državah. Predstavlja osnovne besede nemščine, kot so pozdravi, hvala, prosim, številke in druge osnove jezika. Zajema tudi vprašanja, ki se postavljajo v situacijah, ko izgubite prtljago, potrebujete prevoz, iščete določene lokacije, hočete kaj pojesti, vas zanima, koliko je ura, kje je avtobusna postaja in drugo. S pritiskom na izbrano frazo ali vprašanje je v govorni obliki predstavljen prevod.

Speak Italian Free Kot je v predstavitvi aplikacije zapisano, gre za aplikacijo, ki zajema pomembne fraze, ki jih bo zagotovo uporabil vsak pri potovanju po Italiji. Dobra stran aplikacije je, da deluje tudi, ko niste povezani na internet. Italijanščino predstavlja prek kategorij osnov jezika, zabave in potovanja. V prvi kategoriji predstavlja vljudnostne fraze, podajanje komplimentov, hkrati pa tudi izgovarjavo ter zapis. Podani so napotki za pot, vprašanja, kot so kje je stranišče, kako se znajti, če izgubite prtljago, kje je hotel, kako vprašati, v kolikor želite potovati z javnim prevozom in druge.

Google Translate Google Translate nudi prevode med več kot 50 jeziki. Z njim se boste dobro znašli, saj vam bo le z vpisom termina prikazal prevod, v kolikor pa boste izbrali glasovno izgovarjavo, boste izvedeli tudi, kako se določena beseda v izbranem jeziku izgovori. Tako vam napisi na stavbah ne bodo več tuji.

Tourist language learn & speak Po izboru jezika – na voljo so bolgarščina, kitajščina, angleščina, francoščina, nemščina, italijanščina, japonščina, korejščina, poljščina, portugalščina, romunščina, španščina, vietnamščina – vas aplikacija popelje med številne jezike, med katerimi najdete tudi slovenščino. Izbor omogoča učenje abecede, številk, datumov, pozdravov, fraz, ko potujete z vlakom, letalom, avtobusom, taksijem, če iščete hotel, policijo, bolnišnico ali restavracijo. Glede na odzive uporabnikov, gre za aplikacijo, ki služi svojemu namenu.

FREE Portuguese FlashCards S to aplikacijo boste lahko povadili svoje znanje portugalščine, saj vas bo popeljala prek kviza. Ta bo preveril vaše znanje osnov jezika, saj bo preverjal znanje številk od ena do deset, hkrati pa ponudil pet odgovorov. V kolikor bo izbrani odgovor napačen, vas bo o tem obvestil. Kviz ponuja tudi preverjanje znanja mesecev, dni v tednu, portugalske abecede, pozdravov, živali, hrane in pijače. Izraze lahko tudi poslušate. Z FREE Portuguese FlashCards se torej ne boste le zabavali, temveč tudi učili.

Ne spreglejte