SiolNET. Digisvet Novice
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi mariborski mestni avtobusi zdaj na Googlovih zemljevidih

0,30

termometer

Maribor

Podobno kot že nekaj časa Ljubljana (in marsikatero mesto v tujini) je zdaj tudi Maribor na seznamu mest, kjer je na Googlovih zemljevidih mogoče načrtovati potovanja z javnim mestnim prometom.

Proge mariborskega potniškega prometa so vključene v aplikacijo Google zemljevidi (Google Maps), so sporočili iz mariborskega mestnega prevoznika Marprom.

Primer izračuna poti z mariborskim javnim prometom Primer izračuna poti z mariborskim javnim prometom Foto: Google Zemljevidi

Načrtovanje poti je – seveda ne le za Maribor – možno tako na računalnikih kot pametnih telefonih, izračunano pot pa je mogoče prenesti na pametni telefon ali shraniti tako, da bo dostopna na vseh napravah, na katerih je prijavljen isti uporabnik.

Izbira javnega prevoza je od samega začetka ena od možnosti za načrtovanje potovanj, a v primeru mesta Maribor do zdaj še ni bilo natančnih podatkov o voznih redih mestnega avtobusa. V Sloveniji so v okviru Googlovih zemljevidov na voljo še podatki o ljubljanskem mestnem potniškem prometu, v medkrajevnem prometu pa o vlakih Slovenskih železnic in avtobusih nekaterih prevoznikov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin