SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tehnologija, s katero lahko iPhone še bolj ubeži tekmecem

2

termometer

Apple je pred dnevi patentiral tehnologijo, ki lahko brez spreminjanja dimenzij prihodnjih generacij telefona iPhone občutno nadgradi kakovost zajema fotografij in videoposnetkov.

V novem Applovem patentu, ki je le eden v morju tisočih, je tehnologija opisana kot "digitalna kamera z ločevalnikom svetlobe", piše Apple Insider. Zadeva na trgu elektronike ni novost, saj jo za zajem kakovostnejše slike uporabljajo številne dražje videokamere. Jo je pa Applu uspelo skrčiti na dimenzije, ki zelo ustrezajo združevanju s telefoni iPhone. Zakaj bi lahko omenjena tehnologija jeziček na mobilni tehnici še bolj nagnila na Applovo stran?

Kako dober fotoaparat postane še boljši Kamera trenutne generacije iPhona (pa tudi katerega koli drugega sodobnega pametnega telefona) je zasnovana tako, da posamezne slikovne pike slikovnega senzorja lovijo rdečo, zeleno in modro svetlobo. To pomeni, da vsaka barva na senzorju dobi le tretjino prostora. Z ločevanjem svetlobe s temu namenjeno prosojno prizmo lahko ima vsak spekter zase ves senzor. V praksi to pomeni bolj natančno reprodukcijo barv in boljši performans fotoaparata takrat, ko je uporabnik na mestih z malo razpoložljive svetlobe.

Z uspešno implementacijo nove tehnologije v mobilne naprave prihodnje generacije bi Apple pravzaprav ubil dve muhi na en mah. iPhone in verjetno tudi iPad bi bila opremljena z veliko bolj zmogljivo kamero, ki pa ne bi zavzela nič več prostora kot trenutna komponenta. Apple si seveda želi, da svoje pametne telefone in tablice ohrani tanke, lahke in s čim manj opaznimi izboklinami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin