Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
17.27

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

AMOLED OLED Kitajska pametni telefon Samsung

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 17.27

7 let, 10 mesecev

Samsung pripravlja še en preklopni mobilni telefon, a verjetno tudi tokrat samo za Kitajsko

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Po tem, ko je lani predstavil preklopni telefon ekskluzivno za kitajsko tržišče, so se po spletu začele razširjati novice, da se obeta njegov naslednik.

V Evropi morda niste veliko slišali o Samsungovem preklopnem mobilnem telefonu W2016 ali SM-2016, kot se je glasilo njegovo razvojno ime. Predstavili so ga lani, a izključno na kitajskem tržišču, pravzaprav samo za operaterja China Mobile. Najbrž je W2016 (bil) svojevrsten eksperiment, saj je cenovno krepko presegal takrat Samsungov najzmogljivejši pametni telefon Galaxy S6, ki je (bil) dostopen na vseh svetovnih trgih. Morda je eden od razlogov tudi ta, da je W2016 v celoti narejen iz kovine in stekla.

Na spletnem mestu SamMobile, ki je že velikokrat med prvimi imel neuradne novice o Samsungu, ki so se pozneje izkazale za resnične, se je pojavila novica, da bo SM-2016 dobil naslednika v obliki novega modela z (logičnim) imenom – SM-2017.

Močnejši procesor, enak zaslon in še veliko neznanega

Nov preklopni telefon s kodnim imenom Veyron bo v primerjavi z modelom W2016 poganjal zmogljivejši procesor Exynos 8890, fotoaparata oziroma kameri pa bosta primerljiva tistim na Samsungovem zdajšnjem paradnem konju Galaxy S7. Pri velikosti in vrsti zaslona ni pričakovati sprememb, ostajata dva 3,9-palčna (9,9 centimetra) zaslona Super AMOLED, po eden na sprednji in zadnji strani zgornjega dela. 

Drugih podatkov o lastnosti nastajajočega preklopnega Samsungovega pametnega telefona ni. Ugiba se le še, da ga lahko pričakujemo enkrat proti koncu leta in da bo verjetno tudi ta na voljo samo na Kitajskem.

Ne le preklopni, najbrž tudi upogljivi

Morda že v začetku naslednjega leta lahko iz Samsungovih tovarn pričakujemo tudi upogljive pametne telefone – najverjetnejši in najprimernejši trenutek za njihovo predstavitev bi bil naslednji Mobile World Congress, ki bo februarja potekal v Barceloni.

Samsung se z upogljivimi zasloni igra že nekaj časa, javnosti pa je že pokazal prototip pametnega telefona z zaslonom OLED, že predlani pa tudi majhen, delujoč in predvsem popolnoma upogljiv zaslon OLED. Po vsej verjetnosti novi upogljivi pametni telefoni ne bodo del družine Galaxy S.

 

Ne spreglejte