Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
10. 1. 2020,
18.44

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Samsung pametni telefon Samsung Galaxy S10 pregibni telefon Samsung Galaxy Fold

Petek, 10. 1. 2020, 18.44

4 leta, 3 mesece

Kaj bo Samsung pokazal 11. februarja v San Franciscu?

Samsung morda že kmalu s pregibnim telefonom predvsem za dame

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Samsung Galaxy S10 | Samsung je lansko serijo Galaxy S10 predstavil v San Franciscu (na fotografiji), kjer bo tudi naslednja Samsungova svetovna predstavitev. | Foto Srdjan Cvjetović

Samsung je lansko serijo Galaxy S10 predstavil v San Franciscu (na fotografiji), kjer bo tudi naslednja Samsungova svetovna predstavitev.

Foto: Srdjan Cvjetović

Govori se tudi, da bo ime novega pregibnega telefona Bloom (cvetenje) in da naslednik družine Galaxy S10 ne bo družina Galaxy S11, temveč Galaxy S20.

Informacije o tem so, kot poročajo tuji mediji, ušle po skrivnostnem sestanku, ki ga je imel Samsung s svojimi partnerji ob robu sejma CES v Las Vegasu.

Kodno ime postalo uradno

Morda nekoliko v nasprotju s pričakovanji se novi Samsungov pregibni telefon ne bo imenoval Galaxy Fold 2. Južnokorejski proizvajalec naj bi se odločil za povsem novo ime: Samsung Galaxy Bloom (cvetenje).

To ime je sicer novo le za tiste, ki ne vedo, da je ravno Bloom interno kodno ime vsega projekta Samsungovega vodoravnega pregibnega telefona.

Pregibni zaslon novega telefona te znamke bo iz pregibnega stekla, ne iz polimerne plastike, kot je to bilo pri prvem Samsungovem pregibnem telefonu Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold
Novice Dame in gospodje, spoznajte vznemirljivo prihodnost mobilnih naprav

Navdih: škatlica za puder

Prvi mož Samsungovega oddelka za mobilne naprave DJ Koh, ki je stalnica vseh velikih svetovnih predstavitev znamke, je po besedah neimenovanega udeleženca sestanka v Las Vegasu razkril, da je bila navdih za obliko pregibnega telefona Samsung Galaxy Bloom kompaktna škatlica za puder francoske družbe Lancôme.

Navdih za prihajajoči damski pregibni telefon so v Samsungu dobili pri drugem izdelku za dame. | Foto: eBay Navdih za prihajajoči damski pregibni telefon so v Samsungu dobili pri drugem izdelku za dame. Foto: eBay

Podobnost ni le v obliki, temveč tudi v pričakovani ciljni publiki. Samsung Galaxy Bloom bo namenjen predvsem damam v dvajsetih letih, je v Las Vegasu še povedal DJ Koh. To ne pomeni, da bo skoparil pri zmogljivosti: govorice navajajo, da bo med drugim zmožen snemanja videoposnetkov v ločljivosti 8K.

Za desetico pride – dvajsetica

Prvi mož Samsungovih mobilnih naprav je v Las Vegasu (sicer neuradno) potrdil ugibanja o imenovanju naslednje družine pametnih telefonov Samsung Galaxy S.

samsungs10
Novice Tri desetke, za katere je edina sprejemljiva ocena deset

Nasledniki lanske družine Galaxy S10 tako ne bodo enajstice, temveč dvajsetice. V družini S20 bodo predvidoma tri naprave: Galaxy S20, Galaxy S20+ in Galaxy S20 Ultra.

Podobno se je predlanskim odločil tudi Huawei, ko je kot prve naslednike družin svojih paradnih pametnih telefonov P10 in Mate 10 predstavil družini P20 in Mate 20.

Ne spreglejte