SiolNET. Digisvet Novice
2,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pozabite WhatsApp, tudi Mark Zuckerberg očitno uporablja Signal

2,38

termometer

Mark Zuckerberg
Leta 2019 naj bi hekerji ukradli tudi telefonsko številko Marka Zuckerberga. Foto: Reuters

Med vdorom v Facebook in krajo osebnih podatkov njegovih uporabnikov leta 2019 je hekerjem očitno uspelo priti tudi do telefonske številke Marka Zuckerberga. In prav telefonska številka je strokovnjaku za digitalno varnost potrdila, da Zuckerberg uporablja Signal.

Prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg očitno za komunikacijo uporablja tudi aplikacijo Signal, poroča Mashable. In to kljub temu, da ima Facebook v lasti konkurenčno aplikacijo WhatsApp, za katero je podjetje leta 2014 odštelo 16 milijard dolarjev.

Slovenia.txt Digisvet Slovenia.txt: skrb vzbujajoč seznam, na katerem je ogromno Slovencev

Varnostni vidik komunikacije

Obe aplikaciji sta znani predvsem po tem, da naj bi uporabnikom zagotavljali najvišjo mogočo raven varnosti in zasebnosti. Komunikacijo med uporabniki namreč šifrirata tako pri pošiljatelju kot prejemniku ("end-to-end" šifriranje govora, sporočil in prenosa datotek). Posledično je skorajda nemogoče, da bi tretje osebe prisluškovale oziroma spremljale komunikacijo uporabnikov.

selfie Digisvet Nova tarča hekerjev: vaš WhatsApp in vse, kar v njemu imate

Kako so odkrili Zuckerberga 

Ameriškemu strokovnjaku za digitalno varnost Davu Walkerju je v datoteki z osebnimi podatki uporabnikov Facebooka, ki so bili ukradeni leta 2019, uspelo najti tudi telefonsko številko Zuckerberga. Ko je številko shranil v pametni telefon, mu je aplikacija Signal sama potrdila, da Zuckerberg uporablja tudi Signal.


oblak računalnik telefon podatki delo služba pisarna Digisvet Ali se zavedamo, koliko so vredni naši dokumenti in podatki?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin