Poslanec na sodišče zaradi rasističnega tvita o sinu slavnega tenisača

Že drugič v enem tednu so poslanci radikalne nemške stranke AfD s svojim sovražnim govorom poskrbeli za polnjenje naslovnic nemških medijev.

Noah Becker je v enem od intervjujev izjavil, da ga nekoliko moti, da bo vse življenje v senci svojega očeta, kar je bilo dovolj, da se je pri poslancu sprožil izbruh nestrpnosti.

Noah Becker je v enem od intervjujev izjavil, da ga nekoliko moti, da bo vse življenje v senci svojega očeta, kar je bilo dovolj, da se je pri poslancu sprožil izbruh nestrpnosti. Foto: Reuters

"Zdi se, da ta mali polzamorec nima dovolj pozornosti," je v svojem tvitu zapisal namestnik predsednika skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) in poslanec nemškega parlamenta Jens Maier. Takšno žalitev je namenil 23-letnemu sinu nekoč slavnega nemškega tenisača Borisa Beckerja, ta bo ob tej žaljivki sprožil tožbo.

Noah Becker je v enem od intervjujev izjavil, da ga nekoliko moti, da bo vse življenje v senci svojega očeta, kar je bilo dovolj, da se je pri Maierju sprožil opisani izbruh nestrpnosti.

"Nisem bil jaz, bil je moj uslužbenec"

Maier je sporni tvit sicer kmalu za objavo umaknil in v svoj zagovor dejal, da je to napisal nekdo od njegovih uslužbencev.

Toda Beckerjevih to ni prepričalo in tako bo eden od stotih poslancev radikalne stranke AfD kmalu dobil vabilo na sodišče, je poročal nemški časnik Bild. Oče Boris in mati Barbara, hči afroameriškega očeta in nemške matere, sta podprla svojega sina pri tej odločitvi.

Nov zakon o omejevanju spletnega sovraštva zadel še eno poslanko AfD

Prav tako bo vabilo na sodišče dobila tudi namestnica predsednice kluba poslancev AfD Beatrix von Storch, ki je na silvestrski večer "ponorela" nad novoletno čestitko nemške policije v več jezikih, vključno z arabščino. Zapisala je: "Kaj se, hudiča, dogaja s to državo? Zakaj policija na uradnem Twitterju piše v arabščini? Ali se oni prilizujejo barbarom, muslimanom, hordam posiljevalcev!?"

Nemška policija jo je ovadila zaradi spodbujanja sovraštva. Nemčija namreč od začetka tega leta izvaja nov zakon proti sovražnemu govoru na spletu, ki med drugim predvideva do 50 milijonov evrov kazni za skrbnike družbenih omrežij, ki ne odstranijo žaljivih in sovražnih vsebin.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • b44326 / 05.01.2018. ob 07:23

    triglav, saj je šel Janša zaradi tweetov na sodišče in tudi plačal odškodnino... Tega pa ne boš povedal?

  • akralj / 05.01.2018. ob 20:50

    pismu, kako ne razumete, da vas (nas) politiki palijo in provocirajo in namenoma pišejo take zadeve, da smo ljudje še bolj razdeljeni...kako tega ne vidite in ne razumete...in potem berem take komentarje...res neverjetno, kako ste nekateri ovce in padate na najnižjo ali najmanjšo provokacijo politikov...politiki so govna!"!!

  • b44326 / 05.01.2018. ob 07:22

    V Evropi ni svobode govora, potem pa Evropa moralizira Iranu in podobnim državam. Tip je pač polzamorec, in če hoče biti v središču pozornosti, brez da bi v življenju karkoli dosegel, je še slabši od raznih "starlet-wannabejev".

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano