Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
22. 1. 2016,
16.04

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Slovenci YouTube Matic Tomšič

Petek, 22. 1. 2016, 16.04

5 let, 4 mesece

Od vesoljcev do Kučana: To so najbolj smešni slovenski internetni videoposnetki

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Na spletni strani YouTube smo poiskali nekaj najbolj znanih videoposnetkov, ki so v zadnjih desetih letih nasmejali marsikaterega slovenskega gledalca.

Žalčan, ki se je srečal z vesoljci

V oddaji U nulo, ki so jo v drugi polovici 90. let prejšnjega stoletja predvajali na Savinjski televiziji (STV), so leta 1997 intervjuvali Jožeta Žembo iz Žalca. Nekdanji avtoprevoznik je voditelju oddaje razložil, da nas Nezemljani redno obiskujejo in da se je z njimi srečal že nekajkrat. Enkrat so ga tudi ugrabili, odpeljali na svoje plovilo in na njem delali poskuse. Ti sicer niso bili uspešni, saj, kot pove Žemba, "eksperiment ni uspel".

"1:1 je za Maribor" ali Naj komentator

Anton Borkovič je leta 2007 postal slovenska internetna zvezda, ko se je na spletu pojavil videoposnetek njegovega sodelovanja v televizijski oddaji Naj komentator. Borkovič je z izjavami, kot so "brcno žogo, žogo spet brcno", "ga je spotakno, skoraj no, ni blo ne" in "glava, dobra glava", nasmejal marsikoga. Kot je povedal v izjavi za Siol.net, sam nad sicer pretežno pozitivnimi odzivi slovenskih gledalcev ni bil najbolj navdušen, saj "ga kljub vsem klikom nihče ni poklical ali mu plačal tedna v toplicah". "Bencin pa take fore"

Leta 2005 je bilo na območju Velenja podtaknjenih več požarov. Domnevnega požigalca sta pri delu zasačila Velenjčana, ki sta zaslovela z nastopom pred kamerami informativne oddaje 24ur. Kot sta povedala, se je osumljenec ob soočenju "zašvicu ful", v torbi pa je imel "bencin pa take fore".

Slovenski Hitri in drzni

Navdušenci nad avtomobili iz Zgornje Savinjske doline so preizkusili, kako daleč leti karavanski subaru legacy.

"P**** ti m******a, Cime, spet nisi gola dal, ej"

Po derbiju med Olimpijo in Mariborom je nekdanjega slovenskega nogometnega reprezentanta Sebastjana Cimerotiča med dajanjem izjave za novinarje s kletvicami napadel navijač ljubljanskega kluba. Čeprav mu je pri tem tudi snel kapo, se je Cime, morda tudi zaradi prisotnosti televizijskih kamer, odzval kultivirano. "Sprehod' se," je Cimerotič k odhodu pozval nevljudnega navijača.

Milan Kučan: Narobe sem se usedel

Nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan se je želel čim hitreje ogniti vprašanjem novinarja Planet TV Gašperja Petovarja. Pri tem je pozabil, na kateri strani ima njegov avtomobil volan. Mačji tat, ki je zbral skoraj šest milijonov ogledov

Primorec Borut Birsa je oktobra lani na YouTube naložil videoposnetek svojega mačka, ki ga je zalotil pri kraji plišastega tigra. Maček, ki se je s plenom na koncu začel igrati, je postal internetna senzacija, na YouTubu je v kratkem času zbral skoraj šest milijonov ogledov.

"Zato ji pravimo vsi, Pika Nugavička da je!"

Dijakinji 3. letnika frizerske šole v Ljubljani sta leta 2006 na maturantskem plesu sošolke in sošolce predstavljali z rimami. Ali sta se na humorni vložek slabo pripravili ali pa sta si rime celo izmišljevali kar sproti, presodite sami.

Ko so se dirkači formule 1 namesto s šampanjcem polivali z bencinom

Legendarni slovenski komentator formule 1 Miran Ališič je ob koncu prenosa dirke na Madžarskem leta 2006 posrečeno izjavil, da dirkač Jenson Button svojo prvo zmago praznuje s polivanjem z bencinom, ne šampanjcem.

Plešoči Gandalf

 

When the office is empty...Credit: Oskar "sodiac" Dimec

Objavil/a The LAD Bible dne 12. julij 2015

Posrečeni videoposnetek je decembra 2014 na Facebooku delil eden od sodelavcev ljubljanskega podjetja za spletno produkcijo digiGRAL. Čez nekaj mesecev so ga opazili in na svojem profilu na Facebooku delili na spletni strani The LAD Bible. Zbral je skoraj pet milijonov ogledov, naprej pa ga je posredovalo kar 35 tisoč uporabnikov Facebooka.

Rekorder Pred poletnimi olimpijskimi igrami v Londonu so ustvarjalci vsebin za Ajkule, zelo priljubljen slovenski kanal na YouTubu, posneli in objavili hudomušen videoposnetek novega svetovnega rekorda v plavanju v kratkih bazenih. Videoposnetek je zbral več kot milijon ogledov.

"Snifam mamile in strelam ludi"

Ljubljanski raper Mr. B je pred več kot desetimi leti posnel glasbeni videospot, v katerem je parodiral svetovno znane hip-hop umetnike ter njihovo hvalisanje z nasiljem, kriminalom in materialnimi dobrinami. V pesmi se je oklical za kriminalnega "gospodarja Viča" ter pojasnil, da rad uživa prepovedane droge in "strela ludi".

Ne spreglejte