SiolNET. Digisvet Novice
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Katere tehnologije bodo v letu 2017 dosegle točko preboja?

Najbolj perspektivne tehnologije leta 2017, ki bodo kmalu začele spreminjati svet

1,35

termometer

tehnologije prihodnosti
Foto: Thinkstock

Katere so trenutno najbolj prodorne tehnologije, torej tehnologije, ki imajo največ potenciala, da že praktično danes začnejo izboljševati naša življenja, spreminjati industrije in rešiti naš planet?

Najprodornejše tehnologije v letu 2017 sta v sodelovanju z ameriškim znanstvenim medijem Scientific American in njihovim odborom znanstvenih svetovalcev izbirala omrežje strokovnjakov Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) in njihov globalni odbor za prihodnost. Tako kot pri lanskih tehnologijah prihodnosti so se tudi letos odločali za tehnologije, ki imajo potencial izboljševanja naših življenj, spreminjanja industrij in varovanja našega planeta. Strokovnjaki so kot kriterij upoštevali tudi verjetnost, da je tehnologija dosegla zrelostno stopnjo, ki omogoča široko uporabo v prihodnjih od treh do petih letih.

Pomembno vlogo v boju z največjimi svetovnimi izzivi bi lahko imele revolucionarne tehnologije, med katerimi najdemo imitacije listov rastlin, ki ogljikov dioksid spreminjajo v gorivo, in najprodornejšo tehniko pridobivanja vode iz zraka. Katere tehnologije naj bi v kratkem še pomagale spreminjati svet na bolje?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin