SiolNET. Digisvet Novice
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Adobe Flash še korak bližje do ropotarnice zgodovine

Mozilla v svojem Firefoxu odločno obrača hrbet vtičniku Flash

0,40

termometer

Mozilla FIrefox
Mozilla v svojem brskalniku Firefox vedno odločneje obrača hrbet Adobovemu večpredstavnemu vtičniku Flash. Foto: Reuters

Organizacija Mozilla, ki skrbi za brskalnik Firefox, je na svojem najnovejšem seznamu napak napovedala, da bodo v prihajajoči različici 69 privzeto onemogočili podporo za večpredstavni vtičnik Adobe Flash.

Družba Adobe se je zaradi številnih varnostnih ranljivosti svojega večpredstavnega vtičnika Flash tudi sama odločila tega odstreliti v letu 2020, številni razvijalci pa se mu odpovedujejo že zdaj.

Mozilla, ki skrbi za brskalnik Firefox, podporo za Flash postopoma umika že od leta 2015, dokončno pa ga bo nepreklicno onemogočila letos v skladu s svojo že prej objavljeno časovnico.

Septembra privzeti izklop

Različica 69, ki bo uporabnikom na voljo predvidoma 3. septembra, bo že privzeto izklopila podporo za Flash, uporabniki Firefoxa, ki bodo takrat vendarle še vztrajali pri Flashu, pa ga bodo morali izrecno vklopiti v nastavitvah. A le za nekaj mesecev, kajti predvidoma do konca leta se bosta Mozilla in Firefox dokončno poslovila od Flasha.

Podobne načrte za izgon Flasha iz svojih brskalnikov imate tudi Google in Microsoft.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin