SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo je najboljši slovenski fotograf?

2

termometer

 | Foto:
Japonska družba Sony organizira svetovni fotografski natečaj, v okviru katerega bodo podeljene tudi nacionalne nagrade. Na razpis za najboljšega v Sloveniji se je mogoče prijaviti do 5. januarja 2015.

Na fotografski natečaj se je mogoče prijaviti na spletni strani www.worldphoto.org, fotografi pa lahko s prispevki sodelujejo v katerikoli izmed desetih kategorij. Med njimi so arhitektura, umetnost in kultura, ljudje, narava in divje živali, potovanja, nasmehi in štiri artistične kategorije – panoramska in temačna fotografija, digitalno obdelane fotografije in lovljenje premikajočih se motivov. Podrobnejše opise kategorij lahko najdete tukaj.

Vse tekmovalne fotografije morajo biti posnete leta 2014, rok za prijavo na natečaj pa je 5. januar 2015. Sodelujejo lahko tako amaterski (ljubiteljski) kot profesionalni fotografi.

Nacionalna nagrada za svetovno prepoznavnost Posebne nacionalne nagrade, ki jih bodo prejeli najboljši slovenski fotografi po mnenju tričlanske strokovne žirije, bodo avtorska dela nadobudnih slovenskih fotografov izpostavila na svetovni ravni. Zmagovalec in njegova pribočnika na drugem in tretjem mestu bodo razglašeni 18. marca 2015 ob koncu tekmovanja Sony World Photography Awards 2015 za Slovenijo.

Dela treh najboljših fotografov iz dežele pod Alpami bodo sicer postala tudi del razstave Sony World Photography Awards, ki bo v Londonu med 24. aprilom in 10. majem 2015, seveda pa bodo objavljena tudi na uradni spletni strani projekta. Zmagovalec slovenskega natečaja bo prejel tudi digitalni fotoaparat Sony Alpha 5100, drugo- in tretjeuvrščeni pa tolažilni nagradi, enoletni premijski naročnini na vsebine s portala worldphoto.org.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin