SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako otroke prepričati, naj ne postanejo teroristi?

0

termometer

 | Foto:
Ameriška obveščevalna agencija FBI je na svoji spletni strani objavila abstraktno videoigro, s katero želi mlajše generacije opozoriti, da lahko zelo hitro podležejo vplivu ideologije skrajnežev.

V igri, ki jo je izdal FBI, nadzorujemo preprosto narisano kozo, ki jo moramo mimo ovir spraviti skozi šest stopenj. Premikamo jo s puščicama na tipkovnici, nadzor pa je zelo težak - zdi se, da koza namesto po travniku teče po ledeni ploskvi. Če se v eno od ovir zaletimo trikrat, je igre konec s sporočilom, da je treba v življenju paziti na takšne in drugačne zdrse.

Obveščevalna agencija FBI želi igralce, predvsem najmlajše, s tem opozoriti na nevarnosti, ki jim pretijo v resničnem življenju, poroča spletni portal The Next Web. Kot navajajo v sporočilu ob koncu igre, lahko v življenju ena napačna poteza, en sam zdrs s prave poti povzroči gorje tako njim kot njihovim bližnjim. S tem FBI med vrsticami opozarja tudi na to, kako hitro nekateri ljudje podležejo propagandi terorističnih skrajnežev in se pridružijo njihovim vrstam.

Igro lahko preizkusite na tej povezavi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin