SiolNET. Digisvet Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izjemno odkritje, ki dokazuje, kako kruta je lahko narava

10

termometer

Raziskovalca divjine na Aljaski, v najsevernejši zvezni državi ZDA, sta naletela na skoraj neverjeten prizor – dva mrtva, z rogovi zapletena losa, prek ušes zamrznjena v led, ki je prekrival reko.

Bitka, v kateri ni bilo zmagovalca

Losa sta se pred smrtjo najverjetneje zapletla v teritorialni boj, kar se pri teh velikih sesalcih dogaja kar pogosto, piše ameriški medij Washington Post. Učitelj Brad Webber in njegov prijatelj, ki sta odkrila nenavaden prizor, Webber ga je z javnostjo delil na Facebooku, sta opazila, da je imela ena od živali razbito lobanjo. 

"Eden od losov je zelo verjetno umrl prej od drugega. Mrtev ali smrtno ranjen je zdrsnil v reko, s tem pa s sabo potegnil tekmeca, ker sta se prej zapletla z rogovi. Najbrž sta utonila, zmrznila pa ob nedavni ohladitvi," je za Washington Post povedal Kris Hundertmark, biolog z univerze v aljaškem mestu Fairbanks.

"Gre pa za izjemen prizor, ki ga, če imaš srečo, vidiš enkrat v življenju."

  Brad Webber in njegov prijatelj sta zmrznjeni živali našla takole. Brad Webber in njegov prijatelj sta zmrznjeni živali našla takole. Foto: Twitter

Preberite tudi, zakaj agresivni los, ki lahko tehta več kot 700 kilogramov, velja za eno človeku najbolj nevarnih živali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin