SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj se zgodi, ko se tehnološko razvajena mladina sreča z Windows 95 (video)

0

termometer

"Kako se povežeš z internetom, če ni Wi-Fi-ja? Kaj je to DOS?" so bili zaprepadeni najstniki, ko so se srečali z legendarnim Microsoftovim operacijskim sistemom, ki je izšel, še preden so se rodili.

Začne se z zagonom osebnega računalnika, v katerem tiktaka 133-megaherčni procesor, spremlja ga 32 megabajtov pomnilnika RAM. "Ali je to vedno trajalo tako dolgo?" se ob strojni opremi, ki je starejša od njih, sprašujejo 18-letniki, ki imajo v žepih 50-krat zmogljivejše pametne telefone.

Ko se po nekaj minutah Windows 95 končno naloži, se obrazi mladostnikov razjasnijo. "Saj je kar podobno novejšim Windowsom. Tu je Koš, tu je Moj Računalnik, pa gumb Start." Ko se je treba povezati z internetom, pa nastopijo težave – povezave ni. Windows 95 ne ve, kaj je to Wi-Fi. "Kako potem prideš na internet?"

Ob pojasnilu, da za internet potrebuješ modem in telefonsko linijo, nastopi začudenje. Nekateri bi računalnik povezali kar s pametnim telefonom (dokaz, da vsi najstniki ne vedo, kako upravljati stacionarni oziroma ožičeni telefon). Drugim težave predstavlja definicija modema.

Avtorji videoposnetka Fine Bros, ki na YouTube večkrat objavijo podobne odzive, mladini pojasnijo, da so Windows 95 z vidika uporabniškega vmesnika še kar v redu. Pred tem, v času operacijskega sistema DOS in Windowsov 3.1, je bilo treba številne ukaze tipkati ročno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin