Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
19. 7. 2016,
9.55

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

2

Natisni članek

Pokemon nepremišljenost nerodnost Zadar obala morje zapuščene živali krutost do živali Hišni ljubljenčki

Torek, 19. 7. 2016, 9.55

2 meseca, 1 teden

Iskal Pokemone in padel v morje

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

2

Za Madžara, ki dopustuje v Zadru na Hrvaškem, se je iskanje navideznih pošasti končalo nepričakovano – a nekateri iskalci Pokemonov so ustvarili tudi dobre zgodbe in rešili življenja.

Na zadrski obali so ga opazili nekje ob sedmih zvečer, kako hodi hitro, odločno in povsem zatopljen v zaslon svojega mobilnega telefona, je poročal zadrski portal ZDnews.hr. Bil je na pomembni misiji: iskal je Pokemone, za kar je zahtevana neomajna predanost in nobena cena ni previsoka.

Nekaj trenutkov pozneje se je Madžar, ocenili so, da je nekje v dvajsetih letih življenja, hipoma vrnil v resnični svet, ko ga je ta nepričakovano predramil: padel je namreč v morje. Očitno ni bil vešč plavanja, saj je krčevito začel klicati na pomoč.

Reševali so ga plavalci z bližnjega kopališča, toda njegovemu mobilnemu telefonu in nahrbtniku, kjer sta bili med drugim še dve tablici, ni bilo več pomoči – voda in elektronika pač ne gresta skupaj.

Zadrska policijska uprava o tem dogodku ni prejela nobenega obvestila, je še poročal portal ZDnews.hr.

 | Foto:

Iskala Pokemone, našla in rešila zapuščene živali

Z drugega konca sveta, iz Houstona v ZDA, pa prihaja zgodba s srečnejšim koncem. Sara Perez in Matthew Teague sta v južnem delu mesta iskala Pokemone, ko sta naletela na prazen park in v njem zapuščeno kletko, so poročali na spletni strani Bored Panda. Ko sta jo odprla, sta v njej našla 20 hrčkov in sedem mišk, ki so se komaj še oklepali življenja, saj so bili brez kapljice vode in skoraj popolnoma izčrpani od vročine.

Par je nemudoma ukrepal, ju odnesel k Sari domov, kjer so nesrečnim glodavcem zagotovili prepotrebno vodo, svežo hrano in udobno okolje za počitek. Zahvaljujoč njuni hitrosti zdaj vseh 27 živali veselo skače v krajevni podružnici društva za preprečevanje krutosti do živali. Lastniki se niso oglasili (najbrž so imeli povsem drugačne namene glede na to, kako so jih odvrgli), zato so živalce, ki so jih poimenovali po Pokemonih, ponudili v posvojitev.

Kot se je po objavi te zgodbe izkazalo, Pokemonom dolguje zahvalo še nekaj zapuščenih in zanemarjenih živali, ki jih ne bi nikoli našli, če zagrizeni igralci in iskalci Pokemonov ne bi prišli na takšne najbolj zakotne kraje.

Ne spreglejte