SiolNET. Digisvet Novice
5,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eden od najbogatejših Zemljanov ima neozdravljivo bolezen

5,85

termometer

Ste na spletu kdaj že gledali videoposnetek, na katerem je govoril Larry Page, soustanovitelj podjetja Google? Njegov glas je šibak, tresoč. Larry Page ima že od leta 1999 neozdravljivo paralizo glasilk, zdravniki pa ne vedo natančno, kaj jo je povzročilo. 

Larry Page je najbolj znan po tem, da je s prijateljem Sergeyem Brinom leta 1998 razvil spletni iskalnik Google in ustanovil istoimensko podjetje. Danes je direktor holdinške družbe Alphabet, v katero se je lani prestrukturiral Google. Larry Page je najbolj znan po tem, da je s prijateljem Sergeyem Brinom leta 1998 razvil spletni iskalnik Google in ustanovil istoimensko podjetje. Danes je direktor holdinške družbe Alphabet, v katero se je lani prestrukturiral Google. Foto: Reuters

Larry Page, ki ga revija Forbes trenutno postavlja na 12. mesto lestvice najbogatejših ljudi na svetu, je o svoji nenavadni zdravstveni težavi javnosti prvič spregovoril leta 2013 (vir). Povedal je, da ima sicer tudi Hashimotov tiroiditis, avtoimunsko bolezen ščitnice, ki enkrat v življenju prizadene okrog pet odstotkov ljudi.

Čeprav ga proučujejo že več kot desetletje in upoštevajo tudi njegovo obolelo ščitnico, zdravniki še vedno ne vedo natančno, zakaj ima Larry Page paralizirane glasilke. Sam njihovo stanje, ki je povzročilo, da ima veliko mehkejši in tresoč glas kot včasih, pripisuje dvema hudima prehladoma.

Ko je imel leta 1999 prvega, so mu glasilke namreč prvič začele povzročati težave. Ko se je pred nekaj leti znova prehladil, je njegov glas postal še bolj oslabljen. 

Larry Page govori leta 1998 pred paralizo glasilk (pojdite na 5:36):

Kako Larry Page govori danes:

Pravega zdravila za paralizo glasilk, to pravzaprav povzroči okvara živca, ki vodi do njih, ni. Če je okvara blaga, se lahko stanje izboljša z operativnim posegom, če je hujša, pa se mora bolnik odločiti, ali bi raje normalno govoril ali dihal. 

Page je že večkrat povedal, da ima občasno težave z dihanjem. Dolgim govorom, ki bi jih moral pripravljati kot eden od šefov Googla, se izogiba.

Vlogo govorca na Googlovih sestankih namesto Pagea večkrat prevzame Sergey Brin (desno), soustanovitelj Googla in zdajšnji predsednik družbe Alphabet. Vlogo govorca na Googlovih sestankih namesto Pagea večkrat prevzame Sergey Brin (desno), soustanovitelj Googla in zdajšnji predsednik družbe Alphabet. Foto: Reuters

Leta 2013 je na svojem blogu v duhovitem slogu sicer zapisal, da Sergey (Brin, soustanovitelj Googla, op. p.) pravi, da je zaradi svoje unikatne bolezni boljši šef, saj bolj pazljivo izbira svoje besede in na sploh manj govori. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin