Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
1. 9. 2015,
16.21

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

počen zaslon Android nasveti Matic Tomšič

Torek, 1. 9. 2015, 16.21

2 leti, 5 mesecev

Če vam na telefonu z Androidom poči zaslon na dotik, lahko podatke rešite z miško

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Android od različice 3.1 dalje omogoča priklop periferije USB. Če vam poči zaslon na dotik, a naprava še vedno deluje, jo lahko upravljate z računalniško miško. Potrebujete le poseben kabel.

Rešitev je uporabna predvsem za tiste, ki zaslon svojega pametnega telefona ali tablice z Androidom zaradi boljše varnosti zaklepajo s kodo PIN oziroma vzorcem. V tem primeru naprave namreč ni mogoče zgolj priklopiti na osebni računalnik in dostopati do vsebine notranjega pomnilnika oziroma spominske kartice. Razen, seveda, če naprave niste sinhronizirali s katerim od računalniških vmesnikov proizvajalcev, kot je Samsungov Kies.

Na srečo operacijski sistem Android od različice 3.1 Honeycomb dalje podpira priklop periferije prek priključka USB, kar pomeni, da lahko telefon ali tablico upravljamo s kazalcem miške. Ker pa mobilne naprave niso opremljene s klasičnim velikim izhodom USB, temveč manjšim microUSB, je treba vključiti vmesni člen - kabel USB OTG (ali USB-on-the-go).

Ženski ali moški USB? USB OTG na eni strani omogoča priklop klasične periferije USB, na drugi pa mobilne naprave z izhodom microUSB. Pomembno je, da izberemo takšnega, ki ima ženski izhod USB (to pomeni, da vanj nekaj priklopimo) in moški priključek microUSB (tega pa nekam priklopimo).

Kabel je poceni, kupiti pa ga je mogoče v vsaki bolje založeni trgovini z elektroniko ali računalniškimi komponentami. Naročite ga lahko tudi na spletu - tale primerek na eBayu stane vsega en evro.

Ko napravo z Androidom in miško povežemo prek kabla USB OTG, se bo na zaslonu pojavil kazalec. En klik pomeni en pritisk s prstom, bo pa za normalno upravljanje najbrž treba malo vaditi.

Opisan trik za dostop do vsebine telefona ali tablice v poštev seveda pride le v primeru, ko naprava kljub neodzivnosti počenega zaslona še vedno deluje, pod razpokami pa je vsaj za silo vidna njegova vsebina.

Ne spreglejte