SiolNET. Digisvet Novice
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bitcoin raste, bi lahko kmalu padel nov rekord?

0,97

termometer

Bitcoin
Foto: Getty Images

Vrednost najpomembnejših kriptovalut se v zadnjih tednih zvišuje. Najpomembnejša in najstarejša kriptovaluta bitcoin je danes prvič po januarju 2018 presegla mejo 17 tisoč dolarjev.

Od začetka letošnjega leta je vrednost bitcoina poskočila; marca se je spustila pod štiri tisoč dolarjev, od takrat pa vztrajno raste. Strokovnjaki razloge za rast po navedbah portala CNBC vidijo v več dejavnikih, vključno s poceni denarjem, s katerim so finančne trge ob epidemiji bolezni covid-19 preplavile vlade in centralne banke, piše STA.

Prav tako so zanimanje za kriptovalute v zadnjem obdobju izrazili nekateri vidni vlagatelji, sprejela pa so ga tudi nekatera podjetja. Plačilni sistem Paypal je tako nedavno uporabnikom omogočil plačevanje z digitalnimi valutami.

Po mnenju strokovnjakov se je ob tem v času negotovosti na globalnih finančnih trgih vse več tradicionalnih vlagateljev pripravljenih spogledovati s kriptovalutami. Zagovorniki kriptovalut jih vidijo kot varno zavetje, podobno kot zlato, kamor vlagatelji usmerjajo sredstva v obdobju gospodarskih turbulenc. Zaradi fiskalnih in monetarnih ukrepov, ki jih vlade sprejemajo v času boja proti novemu koronavirusu, so trenutno manj privlačna vlaganja v klasične valute, kot je na primer dolar, poroča STA.

Bo kmalu padel nov rekord?

Rast bitcoina se pospešuje. Prejšnji teden je vrednost omenjene kriptovalute prvič po začetku leta 2018 prebila mejo 16 tisoč dolarjev, danes pa je že nad novim psihološko pomembnim mejnikom. Nekateri tako že napovedujejo, da bi bila kmalu lahko dosežena ali presežena doslej najvišja vrednost v zgodovini bitcoina, ki je malce nad 20 tisoč dolarjev.

Ne krepi pa se le vrednost bitcoina, ampak tudi številnih drugih kriptovalut.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin