Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2016,
14.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča T-2

Foto: T-2, Thinkstock

Natisni članek

internetna povezava mobilni paket mobilni podatki T-2 advertorial

Torek, 27. 9. 2016, 14.46

2 meseca, 1 teden

Aplikacije, ki si jih morate naložiti še pred začetkom študija

Vsebino omogoča T-2

Foto: T-2, Thinkstock

Foto: Thinkstock

Da bo v letošnjem študijskem letu čim več časa za sladko plat študentskega življenja, si pomagajte z aplikacijami, ki vam bodo olajšale učenje in pomagale učinkovito organizirati čas.

Aplikacije za učinkovit študij in lažjo organizacijo časa

Evernote (iOS, Android)
Aplikacija Evernote nadomešča beležke, v katere smo si včasih vestno zapisovali vse uporabne informacije. Zdaj to naredimo na bolj prefinjen način, saj znotraj ene aplikacije ustvarjamo sezname, zabeležke, zapiske, fotografije, zvočne posnetke in večje datoteke. Te lahko pošiljamo tudi prek spletne pošte, si jih delimo s sošolci in jih delimo na družbenih omrežjih.

Photomath (iOS, Android)
Ta aplikacija bo študij olajšala vsem, ki jim matematika ne leži najbolje. Prvotno je namenjena hitremu in preprostemu računanju, a zmore rešiti tudi zahtevne matematične izzive. Navdušuje pa zato, ker za rešitev matematično nalogo zgolj fotografirate, vse preostalo naredi aplikacija sama. Prikaže tudi vse vmesne korake do rešitve.

StudyBlue (Android)
StudyBlue bo vaš najtesnejši prijatelj v času izpitnega obdobja. To ne pomeni, da bo vse naredil namesto vas, vam bo pa pomagal pri pomnjenju snovi. Z aplikacijo namreč ustvarjate kartice za utrjevanje znanja, nanje pa lahko poleg besedila dodate tudi slike ali zvočne beležke. Še dodatna prednost je, da se vam lahko pridruži več sošolcev in si nato kartice med sabo izmenjujete.

Office Lens (Android)
Če ste se odločili, da je zadnji čas, da s klasičnih zvezkov preidete na digitalne zapiske, je to prava aplikacija za vas. Je optični bralnik, s katerim zajamete opise na tabli, hkrati pa vam jih pretvori v dokument z berljivim besedilom. Dokumente lahko shranite tudi v oblak. Znotraj aplikacije dokumente lahko tudi delite s sošolci.

Khan Academy (Android)
Včasih pač zmanjka časa za obisk knjižnice, vseeno pa potrebujemo informacije v zvezi z določeno snovjo. To težavo reši aplikacija Khan Academy, spletna baza izobraževalnih vsebin. Ima bogato zbirko z raznolikimi izobraževalnimi videovsebinami, ki se vsak dan širijo. Če snovi ne razumete čisto dobro, kadarkoli in kjerkoli poiščete dodatno razlago, podkrepljeno z nazornimi primeri in teorijo.

Mobilne aplikacije vam bodo pomagale pri organizaciji časa in tako boste imeli več časa za zabavno plat študentskega življenja. | Foto: Thinkstock Mobilne aplikacije vam bodo pomagale pri organizaciji časa in tako boste imeli več časa za zabavno plat študentskega življenja. Foto: Thinkstock

Duolingo (iOS, Android)
Ker je učenje jezikov zabavno in nujno – tako za študij kot za druženje. Duolingo ostaja najbolj priljubljena aplikacija za učenje jezikov ali izpopolnjevanje znanja jezika. Ima pregleden in preprost prikaz, učenje naredi zabavno, znanje pa hitro napreduje, saj omogoča veliko ponavljanja. Za zdaj se z Duolingom lahko učite angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine, španščine in portugalščine.

Qoura (iOS, Android)
Aplikacija, ki vam bo pomagala, ko bo treba pripraviti raziskavo v okviru kakšne seminarske naloge. Gre za odlično aplikacijo za anketiranje oziroma izvajanje drugih raziskav, znotraj katere pa se lahko posvetujete tudi z drugimi uporabniki. Primerna je za postavljanje vprašanj določeni ciljni skupini in omogoča preprosto urejanje odgovorov.

My Study Life (Android)
My Study Life vam pomaga urediti zapiske s predavanj. To počnete znotraj oblaka, kar pomeni, da so vam zapiski potem dostopni na katerikoli napravi. Aplikacija je tako odličen asistent na predavanjih in med učenjem, z njo pa tudi lažje sledite rokom za oddajo nalog, izpitom in drugim študijskim obveznostim.

Instapaper (Android)
Včasih se znajdemo na mestu, kjer nam morda ponagaja internetna povezava. Takrat na pomoč priskoči Instapaper, ki nam shranjuje internetne strani v tekstovno datoteko. Tako svoje dokumente lahko pregledamo kadarkoli in kjerkoli, tudi če nismo povezani s svetovnim spletom.

Study Checker (Android)
Study Checker pa je kot študijski nadzornik, saj bdi nad našimi (dobrimi in slabimi) študijskimi navadami. Beleži, koliko in kdaj študiramo, in nam s tem pomaga ustvariti dnevno rutino ter postati bolj organizirani.

Ker študij (na srečo) ni samo učenje …

… ampak še veliko več, boste potrebovali tudi aplikacije, ki vam bodo pomagale pri drugih organizacijskih vprašanjih.

Vklopite mobilne podatke in preverite, kje vas čaka zabava po vaši meri. | Foto: Thinkstock Vklopite mobilne podatke in preverite, kje vas čaka zabava po vaši meri. Foto: Thinkstock

Toshl (Android)
Toshl je mobilna beležka stroškov, saj namesto vas beleži in organizira finančne izdatke. Aplikacija je kot nalašč za vse, ki želijo natančen pregled nad svojim finančnim stanjem. Tako potem lažje načrtujete tudi prihranke za kakšno potovanje ali večji nakup.

Odpiralni časi (Android)
Študentu se pogosto kam mudi, ali je to knjižnica, prodajalna, kino, bencinski servis, bankomat … Z aplikacijo Odpiralni časi lahko hitro preverite, kje se nahaja vaša najbližja iskana postaja in koliko časa vam bo tisti dan še na voljo.

Prevoz.org (Android)
Veliko študentov ne živi v kraju, kjer se obiskujejo fakulteto, zato vsakodnevno uporabljajo prevoz. Če je javni prevoz predrag ali pa vam ni na voljo, priskoči na pomoč aplikacija Prevoz.org, ki ponuja druge oblike prevoza. V njej označite kraj odhoda in prihoda in nato se vam prikaže seznam ponujenih prevozov na izbrani razdalji. Prevoz lahko ponudite tudi sami in si tako delite stroške.

Bicikelj (Android)
Aplikacija Bicikel je namenjena vsem, ki uporabljajo ljubljanski servis Bicikelj za izposojo koles. Povedala vam bo, koliko koles in prostih mest je na najbližji postaji, pokazala pa jo bo tudi na zemljevidu. Podatki se ves čas posodabljajo in prikazujejo trenutno stanje zasedenosti postaj.

Novi v mestu? S pomočjo nekaterih mobilnih aplikacij bodo ulice kmalu postale čisto domače. | Foto: Thinkstock Novi v mestu? S pomočjo nekaterih mobilnih aplikacij bodo ulice kmalu postale čisto domače. Foto: Thinkstock

Grem z vlakom (Android)
Če se vozite z vlakom, si namestite aplikacijo Slovenskih železnic Grem z vlakom. Tu so zbrani podatki o voznih redih vlakov, informacije o zamudah ter ovirah v prometu. Navedene so tudi redne cene vozovnic in cene s popusti.

Ljubljana Bus (Android)
Študentom, ki študirajo v Ljubljani, bo koristila aplikacija Ljubljana Bus, ki prikazuje vozni red avtobusov. Uporaba je zelo preprosta: v iskalnik vpišete vstopno ter številko avtobusa. Aplikacija nato prikaže prihodnje tri prihode avtobusov na izbrano postajo. Prav tako avtobusna postajališča prikaže na zemljevidu.

Najdi.si Zemljevid (Android)
Če študirate v mestu, ki ga še ne poznate dobro, bo aplikacija služila kot zelo učinkovit vodič. Pomagala vam bo najti iskane ulice, organizacije in druge interesne točke. Aplikacija vam prikaže vašo trenutno lokacijo na zemljevidu in oddaljenost do nje ter vse poti, ki vas pripeljejo na cilj.  

NaBon (Android)
Študentski boni so zagotovo ena bolj priljubljenih študentskih ugodnosti. Aplikacija NaBon vam to pomaga čim bolje izkoristiti in ponuja seznam vseh restavracij, ki ponujajo bone za študente. Nudi preprost pregled nad jedilniki in najbližjo ponudbo restavracij.

Napovednik (Android)
Seveda nismo pozabili na študentsko zabavo in druženje. Napovednik je mobilna različica spletne strani, ki velja za najbolj uporabljan slovenski vodnik po dogodkih. Aplikacija prikazuje dogodke, ki se na določen dan odvijajo v vašem mestu. Na voljo so sporedi glasbenih, gledaliških, uprizoritvenih, razstavnih in drugih dogodkov, kinosporedi, TV-sporedi in podobno.

Da bo vse tako, kot mora biti, si zagotovite mobilni paket za brezskrben prenos podatkov!

Uporaba in namestitev aplikacij sta nerazdružljivo povezani z internetom, zato si zagotovite, da boste imeli tega vedno pri roki. Izberite paket, ki vam bo prenos podatkov omogočal brez ogromnih stroškov.

Preverite ponudbo T-2, ki pri snovanju paketov vedno misli na želje uporabnika, ta pa seveda išče hitro, dostopno in vedno zanesljivo internetno povezavo. Kot nalašč za študentsko življenje je novi paket T-2, ki združuje dva nerazdružljiva svetova – internet in mobilno telefonijo.

 | Foto:

 

Ne spreglejte