Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
17.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

top 5 računalnik nasvet

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 17.21

6 let, 7 mesecev

TOP 5: Spletne strani z najlepšimi računalniškimi ozadji

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Ko se naveliča ozadij za namizje, ki so na računalniku nameščena privzeto, se marsikateri uporabnik nova odpravi iskat na splet. A kje jih vzeti, da nas ne bodo poskusili naplahtati z nameščanjem sumljivih programov? Predlagamo vam pet spletnih strani, kjer se to ne bo zgodilo, obenem pa prenos ozadij ponujajo brezplačno.

InterfaceLIFT

InterfaceLIFT. Poglejte, v koliko različnih ločljivostih je na voljo posamezno ozadje. | Foto: Matic Tomšič InterfaceLIFT. Poglejte, v koliko različnih ločljivostih je na voljo posamezno ozadje. Foto: Matic Tomšič

Spletna stran InterfaceLIFT uporabniku ponuja možnost brskanja po zbirki več kot 3.300 različnih ozadij visoke kakovosti. Vsako ozadje je mogoče povsem brezplačno prenesti v kopici različnih ločljivosti – primerna so tako za osebne računalnike vseh velikosti kot pametne telefone ali celo velikanske TV-zaslone z ločljivostjo slike 4K in še višjimi.

WallpapersWide

WallpapersWide | Foto: Matic Tomšič WallpapersWide Foto: Matic Tomšič

Na portalu WallpapersWide so na enem mestu zbrana najboljša ozadja z več tovrstnih spletnih strani. Knjižica fotografij, grafik in drugih slik je resnično gromozanska, uporabnik pa lahko točno določeno ozadje poišče s pomočjo številnih filtrov (tema, ločljivost, razmerje stranic slike).

Uporabo filtrov za iskanje najprimernejšega ozadja priporočamo predvsem lastnikom zaslonov z višjo ločljivostjo slike, saj je večina ozadij na voljo le v najpogosteje uporabljani Full HD (1.920 x 1.080 slikovnih pik).

Wallhaven

Wallhaven | Foto: Matic Tomšič Wallhaven Foto: Matic Tomšič

Wallhaven je bolj kot spletna stran z ozadji pravzaprav skupnost uporabnikov, ki med sabo delijo ozadja. Za dostop do fotografij in grafik polne ločljivosti je potrebna registracija brezplačnega uporabniškega računa, ki omogoči prenos kateregakoli od več kot četrt milijona različnih ozadij.

The Paper Wall

The Paper Wall | Foto: The Paper Wall

Tako kot druge spletne strani na tem seznamu tudi The Paper Wall ponuja veliko zbirko ozadij v precej različnih ločljivostih, obenem pa uporabniku omogoča tudi prenos tematskih kompletov ozadij, v katerih so zbrane podobne slike in fotografije. The Paper Wall ima tudi enega prijaznejših uporabniških vmesnikov, med drugim omogoča iskanje ozadij s kliki na ključne besede.

Unsplash

Unsplash | Foto: Matic Tomšič Unsplash Foto: Matic Tomšič

Vse fotografije za računalniško ozadje na spletni strani Unsplash so opremljene z licenco Creative Commons Zero (CC0 1.0), kar pomeni, da jih lahko ne le uporabimo za ozadje, temveč z njimi počnemo, kar želimo, torej jih tudi spreminjamo ali jih celo uporabimo v komercialne namene. Ponudba na Unsplash je sicer vrhunska, saj ozadja zvečine prispevajo izkušeni fotografi, ni pa neomejena – vsakih deset dni se poveča za deset fotografij.


Preberite tudi, kjer lahko najdete najlepša ozadja za vaš pametni telefon

Ne spreglejte