Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
20.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

aplikacije top 10 pametni telefon nasvet

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 20.09

6 let, 7 mesecev

TOP 10: Novembrski izbor najboljših brezplačnih aplikacij

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

V novembrskem izboru najbolj uporabnih in zanimivih aplikacij za pametne telefone prednjačijo takšne, s katerimi bo uporabniška izkušnja bolj tekoča in predvsem zabavna. Tokrat smo se osredotočili predvsem na aplikacije, namenjene napravam z operacijskim sistemom Android.

Giphy Cam

Ta aplikacija kamero pametnega telefona spremeni v orodje za zelo hitro in preprosto ustvarjanje animiranih sličic GIF. Daljši pritisk gumba za snemanje naredi dolgo neprekinjeno animacijo, samo en kratek pritisk pa animacijo ustvari iz zaporedja hitro posnetih sličic. Primer drugega: 

Giphy Cam omogoča tudi dodajanje raznih barvnih filtrov, okvirjev in ozadij.  | Foto: Matic Tomšič Giphy Cam omogoča tudi dodajanje raznih barvnih filtrov, okvirjev in ozadij. Foto: Matic Tomšič

GIF lahko shranimo na napravo ali v oblak, ga delimo na vseh družbenih omrežjih in pošljemo prek vseh najpogosteje uporabljanih aplikacij. 

Arrow Launcher

Če niste zadovoljni z videzom operacijskega sistema Android na svoji napravi, lahko namestite aplikacijo, tako imenovani zaganjalnik, ki ga povsem spremeni. Ena naših najljubših tovrstnih aplikacij je Arrow Launcher, ki pod uporabnikove prste doda številne uporabne bližnjice, aplikacije pa pospravi v pregleden meni od A do Ž. 

Arrow Launcher. Bel pravokotnik na desni ni privzeti del zaganjalnika, temveč ena od pomembnih funkcij aplikacije Ivy, ki smo jo predstavili malo nižje. | Foto: Matic Tomšič Arrow Launcher. Bel pravokotnik na desni ni privzeti del zaganjalnika, temveč ena od pomembnih funkcij aplikacije Ivy, ki smo jo predstavili malo nižje. Foto: Matic Tomšič

Googlova ozadja

Ena redkih aplikacij, ki je na voljo tudi uporabnikom, ki (še) niso kupili Googlovega novega pametnega telefona Pixel. Aplikacija počne točno to, kar izdaja njeno ime - ponuja brezplačen in preprost dostop do številnih zelo kakovostnih ozadij za pametni telefon. 

Med razpoložljivimi ozadji (zbirka raste vsak dan) najdemo tudi fotografije z Mednarodne vesoljske postaje in izbor najboljših prizorov iz aplikacije Google Zemlja. | Foto: Matic Tomšič Med razpoložljivimi ozadji (zbirka raste vsak dan) najdemo tudi fotografije z Mednarodne vesoljske postaje in izbor najboljših prizorov iz aplikacije Google Zemlja. Foto: Matic Tomšič

Ivy

Ivy uporabniku omogoča, da na zaslon hitro prikliče plavajoče okno za preklapljanje med najbolj priljubljenimi in najpogosteje uporabljanimi aplikacijami.

Plavajoče okno je več kot le meni za izbiro aplikacij - če uporabnik želi, lahko vsebuje tudi RSS-novice izbranega medija (spodaj). | Foto: Matic Tomšič Plavajoče okno je več kot le meni za izbiro aplikacij - če uporabnik želi, lahko vsebuje tudi RSS-novice izbranega medija (spodaj). Foto: Matic Tomšič

Spletni brskalnik Surfy

Glede na hitrost odpiranja spletnih strani ali priročnost uporabniškega vmesnika ni Surfy nič posebnega, je pa od tekmecev toliko boljši, kar zadeva varnost.

Tole je uradna in ne naša sličica enega od varnostnih ukrepov v brskalniku Surfy. Zakaj? Ker Surfy iz varnostnih razlogov uporabniku ne dovoli zajema zaslona.  | Foto: Google Play Tole je uradna in ne naša sličica enega od varnostnih ukrepov v brskalniku Surfy. Zakaj? Ker Surfy iz varnostnih razlogov uporabniku ne dovoli zajema zaslona. Foto: Google Play

Uporabniku omogoča zaklepanje vseh ali samo posameznih odprtih spletnih strani (oziroma zavihkov) na praktično vse načine - s kodo, vzorcem, glasovnim ukazom, prstnim odtisom. Vključuje tudi samodejno blokiranje najbolj nadležnih oglasov. 

Gear.Club

Trenutno ena najboljših dirkalnih iger za pametne telefone. Za sistem Android je na voljo šele nekaj dni. Gear.Club igralcu ponuja vožnjo z resničnimi športnimi avtomobili (v zgornjem videoposnetku lahko vidimo modele znamk McLaren, BMW, Porsche, Ferrari, Mercedes-Benz, Bugatti), dosledno upoštevanje fizikalnih zakonov, nadgrajevanje in zbiranje vozil ter vožnjo po številnih osupljivih pokrajinah. Prek spleta se lahko pomerimo tudi z drugimi mobilnimi dirkači. 

FaceRig

Ta zabavna aplikacija za zabijanje časa prek kamere na sprednji strani telefona skenira uporabnikov obraz, nato pa njegove obrazne poteze in mimiko posodi animiranemu liku na zaslonu. Uporabnik lahko postane lisjak, maček, Donald Trump, hamburger ali eden od še nekaj deset drugih izvirnih likov. 

Fit In The Hole

Igra za kratkočasenje, v kateri je treba kocke sestavljati v takšne geometrijske oblike, da se ujemajo z luknjami v zidovih, proti katerim se premikajo.

Če nam spodleti, je igre konec in začeti je treba znova. Zadeva je preprosta, a hitro zasvoji.  | Foto: Matic Tomšič Če nam spodleti, je igre konec in začeti je treba znova. Zadeva je preprosta, a hitro zasvoji.  Foto: Matic Tomšič

Petitions

Aplikacija, s katero lahko oddamo glas peticijam za preprečevanje nehumanega ravnanja z živalmi. Če ste kdaj iskali aplikacijo, ki bi vam omogočila spremeniti svet na boljše, ste jo našli.

Ko odpremo peticijo, ki nas zanima, lahko pregledamo tudi celoten seznam oseb, ki so jo podpisale.  | Foto: Matic Tomšič Ko odpremo peticijo, ki nas zanima, lahko pregledamo tudi celoten seznam oseb, ki so jo podpisale. Foto: Matic Tomšič

Sprayscape

Inovativna nova fotografska aplikacija, ki uporabniku omogoča ustvarjanje prostorskih 360-stopinjskih fotografij brez uporabe namenske 360-stopinjske kamere. Preizkusite jo, morda vam bo všeč.

Ne spreglejte