SiolNET. Digisvet Nasveti
2,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fantastična novost za brskalnik Chrome, ki jo mimogrede zgrešiš

2,54

termometer

Chrome
Ta gumb se v brskalniku Chrome pojavi samo ob predvajanju zvoka in še takrat je precej neopazen, zato je povsem mogoče, da kdo sploh ne bo vedel za njegov obstoj. Foto: Matic Tomšič

Z naskokom najbolj uporabljan spletni brskalnik Google Chrome je ta teden z najnovejšo posodobitvijo prejel zelo zanimivo funkcijo, ki bo še posebej všeč tistim, ki imajo radi odprtih veliko zavihkov. Najnovejša pridobitev je gumb, ki odpre nadzorno ploščo, prek katere je mogoče na enem mestu upravljati vse spletne strani, s katerih prihaja zvok. Sliši se specifično, a je v resnici lahko precej priročno.

Yandex Digisvet Strašljivo natančna ruska tehnologija, Američani precej zaostajajo

Gumb s seznamom in noto se v brskalniku Chrome po novi posodobitvi pojavi le takrat, kadar ena od spletnih strani predvaja zvok. To so lahko YouTube, Facebook, portal z novicami, predvajalnik glasbe. 

Klik na gumb razkrije nadzorno ploščo z vsemi viri zvoka na trenutno odprtih zavihkih s spletnimi stranmi. Na nadzorni plošči je nato mogoče brez preklopa na želeni zavihek hitro prekiniti ali nadaljevati predvajanje zvoka oziroma preklopiti na naslednjo pesem. 

Chrome Foto: Matic Tomšič

Bližnjice za hitro upravljanje z glasnimi spletnim stranmi bodo še posebej veseli uporabniki, ki imajo v Chromu navado odpirati ogromno zavihkov (primer zgoraj).

Za hitro nadaljevanje ali zaustavitev predvajanja glasbe, na primer, jim med petdesetimi ni več treba iskati zavihka, na katerem je YouTube, temveč lahko to preprosto storijo prek nove nadzorne plošče. Zadeva je lahko tudi zelo dobro orožje za hitro utišanje videoposnetkov, ki se na nekaterih spletnih straneh, ki se osvežujejo v ozadju, začnejo predvajati samodejno. 

Google je novost za vse uporabnike razmeroma potiho izdal z zadnjo posodobitvijo brskalnika Chrome v četrtek. Če je kljub predvajanju vsebin v Chromu še ne vidite, ga zgolj posodobite na najnovejšo različico. Kako to storite:

Preberite tudi:

Piškotki Digisvet V brskalniku Chrome ne bo več piškotkov zunanjih ponudnikov Facebook, Fakebook Digisvet Politiki si lahko oddahnejo: na Facebooku bodo še naprej lahko lagali Google, Android, pametni telefon Digisvet Od marca tudi v Sloveniji: kupci telefonov se bodo morali odločiti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin