Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
18. 1. 2020,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

6

Natisni članek

Google Chrome nasvet YouTube

Sobota, 18. 1. 2020, 4.00

4 leta, 3 mesece

Fantastična novost za brskalnik Chrome, ki jo mimogrede zgrešiš

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

6

Chrome | Ta gumb se v brskalniku Chrome pojavi samo ob predvajanju zvoka in še takrat je precej neopazen, zato je povsem mogoče, da kdo sploh ne bo vedel za njegov obstoj.  | Foto Matic Tomšič

Ta gumb se v brskalniku Chrome pojavi samo ob predvajanju zvoka in še takrat je precej neopazen, zato je povsem mogoče, da kdo sploh ne bo vedel za njegov obstoj.

Foto: Matic Tomšič

Z naskokom najbolj uporabljan spletni brskalnik Google Chrome je ta teden z najnovejšo posodobitvijo prejel zelo zanimivo funkcijo, ki bo še posebej všeč tistim, ki imajo radi odprtih veliko zavihkov. Najnovejša pridobitev je gumb, ki odpre nadzorno ploščo, prek katere je mogoče na enem mestu upravljati vse spletne strani, s katerih prihaja zvok. Sliši se specifično, a je v resnici lahko precej priročno.

Yandex
Novice Strašljivo natančna ruska tehnologija, Američani precej zaostajajo

Gumb s seznamom in noto se v brskalniku Chrome po novi posodobitvi pojavi le takrat, kadar ena od spletnih strani predvaja zvok. To so lahko YouTube, Facebook, portal z novicami, predvajalnik glasbe. 

Klik na gumb razkrije nadzorno ploščo z vsemi viri zvoka na trenutno odprtih zavihkih s spletnimi stranmi. Na nadzorni plošči je nato mogoče brez preklopa na želeni zavihek hitro prekiniti ali nadaljevati predvajanje zvoka oziroma preklopiti na naslednjo pesem. 

Chrome | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Bližnjice za hitro upravljanje z glasnimi spletnim stranmi bodo še posebej veseli uporabniki, ki imajo v Chromu navado odpirati ogromno zavihkov (primer zgoraj).

Za hitro nadaljevanje ali zaustavitev predvajanja glasbe, na primer, jim med petdesetimi ni več treba iskati zavihka, na katerem je YouTube, temveč lahko to preprosto storijo prek nove nadzorne plošče. Zadeva je lahko tudi zelo dobro orožje za hitro utišanje videoposnetkov, ki se na nekaterih spletnih straneh, ki se osvežujejo v ozadju, začnejo predvajati samodejno. 

Google je novost za vse uporabnike razmeroma potiho izdal z zadnjo posodobitvijo brskalnika Chrome v četrtek. Če je kljub predvajanju vsebin v Chromu še ne vidite, ga zgolj posodobite na najnovejšo različico. Kako to storite:

Preberite tudi:

Piškotki
Novice V brskalniku Chrome ne bo več piškotkov zunanjih ponudnikov
Facebook, Fakebook
Novice Politiki si lahko oddahnejo: na Facebooku bodo še naprej lahko lagali
Google, Android, pametni telefon
Novice Od marca tudi v Sloveniji: kupci telefonov se bodo morali odločiti
Ne spreglejte