Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 2. 2020,
14.26

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Naj Digi

Sobota, 29. 2. 2020, 14.26

3 leta, 3 mesece

To so nominiranci za izbor Naj mobitel (1/7)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

To je po abecednem vrstnem redu razvrščenih prvih pet nominiranih pametnih telefonov, za katere lahko bralci Siol.net glasujete v izboru za Naj mobitel in s tem sodelujete v nagradnem žrebu. V tem prispevku predstavljamo pametne telefone CAT S61, Honor View 20, Huawei Mate 20 Lite, Huawei Mate 20 Pro in Huawei nova 5T.

Naj mobitel
Novice Glasovnica za drugi krog izbora za naj mobitel

CAT S61

gradbišče CAT S61 | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Zakaj se je CAT S61 znašel v izboru za najboljši pametni telefon po mnenju bralcev Siol.net, ni skrivnost. Je edini izmed trideseterice v ožjem izboru, ki lahko zagotovljeno preživi padec na beton ali drugo trdo podlago z višine 1,8 metra in se eno uro potaplja v globini do treh metrov. Takšna trdoživost in pa dejstvo, da ima edini tudi termalno kamero, s katero lahko vidi v temi, pomagata upravičiti kar visoko ceno, saj poldrugo leto po izidu v prosti prodaji še vedno stane blizu 800 evrov. 

HONOR View20

Honor View 20 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Pametni telefon Honor View 20 je ob prihodu na trg pred skoraj enim letom predstavljal skoraj popoln primerek kompromisa. Uporabniku je ponujal skoraj enako zmogljivost kot približno dvakrat dražji bližnji sorodnik Huawei Mate 20 Pro. Kupec je moral biti le pripravljen sprejeti določene odtegljaje, na primer slabšo kakovost zaslona, odsotnost odpornosti proti vdoru vode in pa malenkost slabšo videokamero.

Honor View 20
Novice Preizkusili smo prvi izjemen telefon leta 2019: jasno je, zakaj ga tako hvalijo

Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Če je bil Honor View 20 skoraj popoln primerek kompromisa, je bil Huawei Mate 20 Lite blizu popolnega primerka telefona za deset evrov na mesec. Mate 20 Lite je po naši oceni namreč izpolnil večino pričakovanj povprečno zahtevnega kupca novega pametnega telefona, njegov izjemni fotoaparat, ki je bil verjetno celo najboljši, kar jih je bilo za takšno ceno poleti leta 2018 mogoče dobiti na slovenskem trgu, pa je zagotovo navdušil tudi marsikaterega zahtevnejšega uporabnika. 

Huawei Mate 20 Lite naslovna
Novice Kupujete nov telefon? Za takšno ceno pri nas težko dobite boljšega.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Eden zadnjih vrhunskih pametnih telefonov, ki so izšli leta 2018 in s katerim si je Huawei zagotovil dober štartni položaj za začetek prodajne sezone 2019, je bil obenem eden prvih na našem trgu, ki so imeli čitalnik prstnih odtisov vgrajen neposredno pod zaslon. Telefonu, ki je blestel na tako rekoč vseh področjih od odzivnosti in fotografskih zmogljivosti do trajanje baterije, obenem tudi ni bilo mogoče očitati tako rekoč ničesar razen mamutske maloprodajne cene, ki se je začela pri tisoč evrih. 

Huawei Mate 20 Pro
Novice Kaj bi si sploh lahko še želeli na tem pametnem telefonu?

Huawei nova 5T

Huawei Nova 5T recenzija | Foto: Kristjan Kovač Foto: Kristjan Kovač

"Ta trenutek si drznemo reči, da je pametni telefon Huawei Nova 5T skupaj z Honor 20, na katerem je zasnovan, najboljši v razmerju med kakovostjo in ceno na slovenskem trgu. Če vas fotografiranje na telefonu ne skrbi, potem je Nova 5T praktično edina razumna izbira," smo decembra zapisali v naši recenziji tega pametnega telefona

 

Huawei Nova 5T recenzija
Novice Ugoden telefon, ki se kosa z velikani
Ne spreglejte