SiolNET. Digisvet Naj Digi
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
IZBOR NAJ DIGI 2023

Naj Digi: šest pametnih telefonov, ki bi jih najraje kupili naši bralci

1,15

termometer

V finalni krog letošnjega izbora Naj Digi v kategoriji Najboljši nakup ste s svojimi glasovi uvrstili šest favoritov (v abecednem vrstnem redu): Apple iPhone 13, Apple iPhone 14, Honor 70 5G, Huawei P50 Pocket, Samsung Galaxy A53 5G in Samsung Galaxy S22. V nadaljevanju predstavljamo najverjetnejše razloge, zakaj bi kupci najraje izbrali enega od teh pametnih telefonov. 

Izberite svoje favorite v drugem krogu: povezava do glasovnice

Apple iPhone 13

iPhone | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

iPhone 13 sicer nosi letnico 2021, a gre še vedno za zelo zmogljiv in vsestranski pametni telefon, ki bo, če se v industriji mobilnih naprav ne zgodi kaj prelomnega, še nekaj let z lahkoto držal priključek z novejšimi modeli.

Med njegove najboljše lastnosti štejemo izredno hitrost in gladkost delovanja, fotoaparat in videokamero, ki bosta zadovoljila večino potreb 99 odstotkov uporabnikov (tisti najzahtevnejši lahko posežejo po modelih Pro), in pa trenutno tudi nekoliko nižjo ceno v primerjavi z novejšim bratom iPhone 14, ki mu je trinajstica pravzaprav precej podobna.

Apple iPhone 14

iPhone | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

iPhone 14 je aktualni "klasični" iPhone, torej model za kupca, ki sta mu različici Pro predragi, iPhone 14 Plus pa prevelik. Štirinajstica je sicer izredno podobna predhodniku, torej modelu iPhone 13, saj imata tako rekoč enaka zaslona in sta skoraj enako težka in debela, povprečen uporabnik pa v hitrosti delovanja ne bo opazil nobene razlike.

Prednosti iPhona 14 v primerjavi s predhodnikom sta sicer malenkost izboljšan sistem kamer in pa nekoliko učinkovitejša poraba energije, kar se odraža v daljših intervalih med polnjenjem baterije. iPhone 14 bo verjetno tudi eno leto dlje prejemal posodobitve operacijskega sistema. Ali je to vredno dodatnih sto evrov, presodite sami.

Honor 70 5G

Foto: Honor | Foto: Foto: Honor

Odkar se je Honor odcepil od Huaweia in postal samostojno podjetje, so njegovi pametni telefoni znova postali zanimivi tudi za kupce v Evropi, saj so lahko spet opremljeni z Googlovo programsko opremo. Honor 70 5G spominja na dobre stare čase Honorja, ko je ta za zelo razumno ceno uporabnikom ponudil izredno premijsko in predvsem celostno (torej tudi z Googlovimi storitvami) izkušnjo brez sklepanja prevelikih kompromisov.

Honor 70 5G je lep, hiter, precej velik, fotografsko nadarjen in v splošnem predvsem vsestranski pametni telefon, ki bo na kožo pisan vsakemu kupcu, ki za mobilnik naslednjih 24 mesecev ne želi plačevati po 50 evrov, bi pa rad kupil takega, ki mu bo podobno zadovoljstvo zagotavljal brez prevelike obremenitve denarnice.

Vabljeni h glasovanju v finalnem izboru Naj Digi 2023.

Huawei P50 Pocket

HUAWEI P50 Pocket | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

V našem pred skoraj leto dni objavljenim preizkusom pregibnega pametnega telefona Huawei P50 Pocket smo najbolj pohvalili njegov svež pristop do takšnega formata naprave, ki je na trgu takrat obstajal že skoraj dve leti, in dejstvo, da je bilo pregibanje skoraj povsem brezšivno.

Všeč so nam bili tudi celostna podoba modela P50 Pocket, njegov nabor strojnih funkcij in  zelo spodoben sistem kamer. Pomisleke smo medtem izrazili zaradi odsotnosti Googlovih storitev – zaradi česar je telefon takoj manj zanimiv za kupce v Sloveniji, saj "iz škatle" ne deluje tako kot vsi drugi, temveč je potrebne nekaj konkretne telovadbe z aplikacijami – in visoke cene.

Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G | Foto: Samsung Foto: Samsung

Samsung Galaxy A53 5G je odličen nakup za vse, ki iščejo "ziheraša" ene od najbolj prepoznavnih znamk in ne želijo zapraviti preveč denarja.

Gre za napravo, ki na nobenem področju zares ne blesti, a tudi ne zaostaja veliko, ima pa skoraj vse, kar imajo tudi precej dražji sodobniki: odpornost proti vdoru vode, zaslon Super AMOLED z visoko hitrostjo osveževanja, zelo dober sistem kamer, veliko različnih kombinacij velikosti pomnilnika in prostora za shranjevanje podatkov, ogromno baterijo, povezljivost s 5G. Hitrejše bi lahko bilo le hitro polnjenje, ki nekoliko zaostaja za tekmeci s Kitajske. 

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Samsung Galaxy S22 je za Samsung to, kar je iPhone 14 za Apple, torej "klasični" model najprestižnejše (oziroma v Applovem primeru edine) linije pametnih telefonov obeh proizvajalcev.

Gre torej za neke vrste vstopni model, ki pa ga je vseeno nekoliko nepošteno opisati na tak način, saj gre za vrhunsko napravo z izbranimi komponentami. To pomeni najboljše materiale, najboljši zaslon, najhitrejši procesor in (skoraj) najboljši fotoaparat med vsemi, ki jih je na trg v svojih pametnih telefonih poslal Samsung. 

Vabljeni h glasovanju v finalnem izboru Naj Digi 2023.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin