SiolNET. Digisvet Gaming
2,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na znamenitem mostu čez Sočo bo kmalu pokalo

2,98

termometer

Isonzo
V uradnem napovedniku za igro WW1 Isonzo je Solkanski most razstreljen. Ni še znano, ali bo to mogoče storiti tudi v igri, se je pa mostu leta 1916 to dejansko zgodilo. Foto: Steam

Letos za osebne računalnike in najpomembnejše igralne konzole izhaja videoigra WW1 Isonzo, katere poslanstvo bo uprizoriti krvavo vojno vihro znamenite soške fronte. Eno od osrednjih prizorišč v igri se nahaja v Sloveniji - Solkanski most čez reko Sočo.

Isonzo, kar je sicer italijansko ime za reko Sočo, bo tretje nadaljevanje serije videoiger WW1, ki poskušajo karseda pristno simulirati največje bitke prve svetovne vojne. Predhodnika Verdun in Tannenberg sta, kot razkrivata že njuni imeni, uprizorila bitko pri Tannenbergu, prvi večji spopad prve svetovne vojne, in pa znamenito bitko pri Verdunu. 

Oglejte si napovednik za WW1 Isonzo:

Srž serije WW1 je sicer ekipno spopadanje igralcev prek spleta, ki morajo za zmago svoje strani na prizorišču oziroma na tako imenovani mapi zajemati ključne kontrolne točke in zadržati nadzor nad njimi. 

Skoraj nič drugače ne bo tudi v WW1 Isonzo, ki pa pozicijskemu bojevanju oziroma bojevanju v jarkih, ki je bilo značilno za množične pehotne spopade prve svetovne vojne, dodaja še vertikalno komponento, saj se bo dobršen del dogajanja odvil v Julijskih Alpah. 

Razvijalci videoigre Isonzo trdijo, da so v oblikovanje realističnih gora, ki so tudi pomembna komponenta bitk, vložili ogromno truda. Razvijalci videoigre Isonzo trdijo, da so v oblikovanje realističnih gora, ki so tudi pomembna komponenta bitk, vložili ogromno truda. Foto: Steam

Eno od najpomembnejših prizorišč v WW1 Isonzo, ki ga razvijalci videoigre večkrat pokažejo tudi v uradnem napovednem filmčku, bo tudi Solkanski most čez reko Sočo. Za nadzor nad mostom se bo mogoče boriti na strani Italije ali Avstro-Ogrske.

Spomnimo se, da je bil Solkanski most med prvo svetovno vojno porušen. Avstrijski vojaki so leta 1916 namreč razstrelili glavni lok mostu, da bi nasprotniku otežili napredovanje. Obnovljeni most je bil skoraj še enkrat žrtev eksploziva med drugo svetovno vojno, ko ga je med zavezniškim bombardiranjem ena od bomb zgrešila za mišjo dlako. 

Točen datum izida igre WW1 Isonzo še ni znan, po napovedih razvijalcev pa izide še v tem koledarskem letu. Na voljo bo za osebne računalnike in igralne konzole Playstation 4/5 ter Xbox One/Xbox Series X. 

Več posnetkov iz igre Isonzo:

Isonzo Foto: Steam

Isonzo Foto: Steam

Isonzo Foto: Steam

Isonzo Foto: Steam

Isonzo Foto: Steam

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin