Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
9.23

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Suzuki Slovenija

4

Natisni članek

advertorial Suzuki SUV crossover Potovalni Avtomoto

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 9.23

2 meseca

Suzukijev crossover, ki razume dušo svobodnega voznika

Novi Suzuki SX4 S-Cross – naj bo vsaka vaša pot doživetje #foto

Vsebino omogoča Suzuki Slovenija

4

Suzuki SX4 S-Cross | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V dobi instant sveta na srečo še obstajajo inženirski zanesenjaki, ki razumejo klic avanture, svobodo odprete ceste in vozniške vrednote. Pri Suzukiju so naredili družino crossover modelov, ki znajo ujeti odsev mesta, razumeti mobilnost v najširšem pomenu ter se hkrati ne bojijo stranpoti, prahu in zime. Ko se prvič usedeš v novega Suzukijevega SX4 S-Cross, je tako, kot da bi se srečal z dobrim prijateljem. Zapeljita po svojih poteh …

Zakaj bi omejevali domišljijo? Uživajte, sprostite misli in ta avtomobil vam bo sledil.

Suzuki SX4 S-Cross | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Suzuki je eden tistih avtomobilov, ki zmorejo pojem svobode sodobnega človeka še vedno postaviti tudi v kontekst zelo širokega pogleda.

Da, v njem je tista drznost, pa zaupanje v odlično mehaniko, ki vozniku da samozavest ter vzbudi željo pa avanturizmu in raziskovanju oddaljenih obzorij. Zmore tudi tja, kjer cesta postane pot in vsak naslednji zavoj pomeni izziv. V petek popoldne ob treh, takoj po službi, nahrbtnik in šotor v prtljažnik ter premik ročice menjalnika v položaj D.

Destinacija? Mir, nekje tam daleč zunaj, tam, kjer na digitalnem zemljevidu začne zmanjkovati rdečih črt.

Mir, nekje tam daleč zunaj, tam, kjer na digitalnem zemljevidu začne zmanjkovati rdečih črt. | Foto: Vid Ponikvar Mir, nekje tam daleč zunaj, tam, kjer na digitalnem zemljevidu začne zmanjkovati rdečih črt. Foto: Vid Ponikvar Vsi, ki ste kadarkoli dnevu v slovo pomahali nekje sredi gorskega grebena ali pa z vrha sipine, boste vedeli, o čem govorimo. Ja, novi S-Cross zna pustolovsko dušo popeljati tja, kjer veter postane užitek, sonce vir energije in želja pot.

Je zagotovo eden redkih avtomobilov, ki ima svobodo gibanja dejansko zapisano v genih. Tudi zaradi tega se bodo zanj odločili tisti kupci, ki razumejo in cenijo njegov klic svobode, užitek izrisati lastno sled, se iz mesta podati na svoje najljubše izhodišče ne glede na vreme in stanje podlage pod kolesi. Je pravi avtomobilski zaveznik aktivnih ljudi. Res je, da se odlično počuti tudi na asfaltu, a kilometrov se ne boji nabirati niti tam, kjer je na cilju zaradi blata ali prahu na zadnje steklo mogoče s prsti narisati smeška.

Novi S-Cross zagotavlja funkcionalno prilagodljivost, prostornost, udobje in SUV-slog za suverenost med urbanimi ovirami ter za pobeg na najljubšo cesto, na kateri so lahko tudi sneg, razdrapan makadam in blato, pa zato avtomobil ne bo povzročal skrbi ali stresa ter postavljaj pogojev, da od tu dalje ne gre več. Ne glede na izzive življenja je novi SX4 S-Cross nedvomno odličen izbor. Sedite za volan in izberite svojo pot, vajino pot. | Foto: Vid Ponikvar Novi S-Cross zagotavlja funkcionalno prilagodljivost, prostornost, udobje in SUV-slog za suverenost med urbanimi ovirami ter za pobeg na najljubšo cesto, na kateri so lahko tudi sneg, razdrapan makadam in blato, pa zato avtomobil ne bo povzročal skrbi ali stresa ter postavljaj pogojev, da od tu dalje ne gre več. Ne glede na izzive življenja je novi SX4 S-Cross nedvomno odličen izbor. Sedite za volan in izberite svojo pot, vajino pot. Foto: Vid Ponikvar

Bi radi spoznali vrednote doživete vožnje? Kliknite na video!

Ne oklevajte, čim prej se s Suzukijem SX4 S-Cross podajte na testno vožnjo.
 
Spoznajte Suzukijevo avtomobilsko družino in predvsem izberite svojo pot! (nagradna igra)

To je tisti avtomobil, ki usliši mnogo želja in zna praktičnost vsakdanje uporabe avtomobila postreči na tisoč in en način. To je avtomobil za vse, ki znajo uživati v vsaki sekundi prostega časa. Ujeti razgled svobode, tudi ko je časa ali pa volje morda premalo … | Foto: Vid Ponikvar To je tisti avtomobil, ki usliši mnogo želja in zna praktičnost vsakdanje uporabe avtomobila postreči na tisoč in en način. To je avtomobil za vse, ki znajo uživati v vsaki sekundi prostega časa. Ujeti razgled svobode, tudi ko je časa ali pa volje morda premalo … Foto: Vid Ponikvar

Vožnja z nasmehom 

Suzuki SX4 S-Cross popotnike razvaja s številnimi podrobnostmi, ki vožnjo naredijo bolj doživeto in udobno. Je eden redkih avtomobilov, zagotovo pa edini v svojem "ljudskem" razredu, ki zna veliko panoramsko streho odpreti praktično do zadnjih sedežev. Kar pomislite, kakšen bo razgled, ko boste pomladi z njim odkrivali gorske prelaze in uživali v panorami vršacev v živo. Vidite, to je pravi križanec: kompakten za v mesto, prostoren kot majhen enoprostorec oziroma karavan in s tako streho že skoraj kabriolet. | Foto: Vid Ponikvar Suzuki SX4 S-Cross popotnike razvaja s številnimi podrobnostmi, ki vožnjo naredijo bolj doživeto in udobno. Je eden redkih avtomobilov, zagotovo pa edini v svojem "ljudskem" razredu, ki zna veliko panoramsko streho odpreti praktično do zadnjih sedežev. Kar pomislite, kakšen bo razgled, ko boste pomladi z njim odkrivali gorske prelaze in uživali v panorami vršacev v živo. Vidite, to je pravi križanec: kompakten za v mesto, prostoren kot majhen enoprostorec oziroma karavan in s tako streho že skoraj kabriolet. Foto: Vid Ponikvar Bit Suzukija SX4 S-Cross je v tem, da ne želi biti prav nič bahav avtomobil s kapricami in zahtevnim lastniškim stroškovnikom. V njem je vse narejeno z namenom. Od sodobnih in zelo varčnih motorjev ter menjalnikov do zelo čvrste in varne karoserije ter cenovno dostopnih in hkrati izjemno zanesljivo delujočih aktivnih voznikovih pomočnikov za preprečevanje kritičnih vozniških situacij, ki bi lahko vodile v prometno nesrečo.

Ta avtomobil hitro zleze pod kožo, saj je kot dober prijatelj, na katerega se lahko zaneseš v dobrem in slabem. Nasmeha na obrazu ne nariše zgolj zaradi voznih lastnosti, dinamične vožnje in nizke porabe. Nasmeh nariše tudi s počutjem v svetli in prostorni kabini. Ponuja odlično opremo, pa zanesljivo navigacijo, zna se povezati s svetom in vselej zanesljivo najde pot. Ne pozabite, da je japonec, ki dosledno spoštuje tradicijo, zanesljivost, tehnološko dovršenost in delo. To ima zapisno v genih.

Ta avtomobil hitro zleze pod kožo, saj je kot dober prijatelj, na katerega se lahko zaneseš v dobrem in slabem. | Foto: Vid Ponikvar Ta avtomobil hitro zleze pod kožo, saj je kot dober prijatelj, na katerega se lahko zaneseš v dobrem in slabem. Foto: Vid Ponikvar

Kako boste tisti hip, ko boste sedli vanj, vedeli, da je dober? Ker se boste v njem počutili, kot da že dvajset let skupaj odkrivata svet. Ne verjamete? Pojdite in ga spoznajte osebno, videli boste, da dimenzija osebne mobilnosti lahko kar naenkrat postane velika kot svet. Verjemite, za volanom tega avtomobila pade teorija o dolgočasnem prevozu od točke A do B, v njem se boste spomnili pozabljenih lokacij, uživali na izletu in mu pokimali vsakič, ko vas bo pripeljal višje in dlje. Iskreno.

Ta avtomobil je odlično vodljiv in tudi na slabših podlagah ponuja zelo natančno vodenje ter dobro lego na cesti. Napreden štirikolesni pogon popolnoma obvladuje oprijem, kar se pozna predvsem v varnosti. Ne gre samo za dejstvo, da boste z njim lahko speljali na zasneženem klancu, tudi na mokrem asfaltu bo zanesljiveje držal smer.  | Foto: Vid Ponikvar Ta avtomobil je odlično vodljiv in tudi na slabših podlagah ponuja zelo natančno vodenje ter dobro lego na cesti. Napreden štirikolesni pogon popolnoma obvladuje oprijem, kar se pozna predvsem v varnosti. Ne gre samo za dejstvo, da boste z njim lahko speljali na zasneženem klancu, tudi na mokrem asfaltu bo zanesljiveje držal smer. Foto: Vid Ponikvar

Oprijem na dosegu roke: štirikolesni pogon AllGrip se ne boji zime in strmih klancev

Suzuki SX4 S-Cross | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Oprijem na dosegu roke? Da, voznik S-Crossa v zahtevnih voznih pogojih prek stikala AllGrip hitro stvari tudi na snegu in v blatu postavi na svoje mestu.

Lovca bo napredni štirikolesni pogon pripeljal praktično do vsakega krmišča, turnemu smučarju bo prihranjen marsikateri višinski meter na poti do idiličnega izhodišča, družina bo varna, ko bo jesenski naliv razmočil avtocesto, in tudi pozimi klanec do počitniške hišice ne bo prestrm.

Suzuki je nadgradil svoje uveljavljene tehnologije štirikolesnega pogona na novo raven, ki optimizira stabilnost vozila na različnih voznih podlagah in v različnih vremenskih razmerah. Sistem, ki deluje usklajeno s preostalimi naprednimi tehnologijami in vam zagotavlja nadzor nad vozilom ves čas.

S štirimi voznimi programi S-Cross učinkovito obvladuje razmerje med varnostjo in užitkom:

Pripravljen tudi na zahtevne poklice. | Foto: Vid Ponikvar Pripravljen tudi na zahtevne poklice. Foto: Vid Ponikvar Samodejni način (AUTO): Daje prednost ekonomičnosti porabe goriva v običajnih voznih pogojih in preklopi na 4WD, ko zazna zdrs.

Športni način (SPORT): Izboljša zmogljivost vozila v ovinkih z dodajanjem navora zadnjim kolesom. Za boljšo odzivnost motorja optimizira razmerje pospeševanje/navor.

Način za sneg (SNOW): Odličen na zasneženih, neasfaltiranih in drugih spolzkih površinah, saj izboljšuje oprijem med pospeševanjem in zagotavlja stabilnost.

Način za sneg in blato z zaporo sredinskega diferenciala (LOCK): Za rešitev vozila iz snega, peska ali blata elektronska zapora diferenciala ne dovoli, da bi se katerokoli kolo zavrtelo "v prazno". Način LOCK samodejno preklopi v način SNOW pri hitrosti nad 60 kilometrov na uro.

Video: zanesljivi štirikolesni pogon AllGrip za vse ljudi

Prilagodljivost prostora je eden od najuporabnejših adutov tega avtomobila: tudi s petimi potniki je na voljo 430 litrov prtljažnega prostora. Naj gre za športni dogodek, družinsko srečanje ali počitnice na prostem, pametni, dvonivojski prtljažni prostor vozila SX4 S-Cross je dovolj prostoren, da ga lahko brez težav prilagodite vsaki pustolovščini. | Foto: Vid Ponikvar Prilagodljivost prostora je eden od najuporabnejših adutov tega avtomobila: tudi s petimi potniki je na voljo 430 litrov prtljažnega prostora. Naj gre za športni dogodek, družinsko srečanje ali počitnice na prostem, pametni, dvonivojski prtljažni prostor vozila SX4 S-Cross je dovolj prostoren, da ga lahko brez težav prilagodite vsaki pustolovščini. Foto: Vid Ponikvar

S prilagojeno višino od tal pod seboj varno pušča kamenje in grbine. Dodatni centimetri pomenijo tudi do hrbtenice prijazno usedanje v avtomobil. | Foto: Vid Ponikvar S prilagojeno višino od tal pod seboj varno pušča kamenje in grbine. Dodatni centimetri pomenijo tudi do hrbtenice prijazno usedanje v avtomobil. Foto: Vid Ponikvar

Ne spreglejte