SiolNET. Avtomoto Reportaže
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avtomoto delavnica: Pasti zimske vožnje v primežu muhaste zime

0

termometer

Jugozahodnik in odjuga s temperaturami nad ničlo so na Rogli pošteno načeli naš poligon, ki smo ga začeli pripravljati ob zadnji snežni pošiljki. A brez skrbi, nismo se vdali.

Ja, sredi zadnjega januarskega tedna je bila podoba Rogle precej drugačna kot dober teden nazaj, ko smo s snežnim teptalcem začeli pripravo trase našega snežnega poligona. Delati proti naravi seveda nikakor ni naš namen, zato smo se takoj soglasno odločili, da utrjevanje poligona z uporabo snežnega cementa in sečnine ne pride v poštev.

Možnost bi bil sicer ob nočnih temperaturah popolnoma neoporečen tehnični sneg, ki ga s pomočjo fizikalnih zakonov ter tlaka in vode znajo bruhati snežni topovi, a to ne bi bilo tisto, kar smo vam obljubili. Če se hočemo naučiti varno voziti po snegu, potrebujemo gradnik, ki se po receptu narave zmeša v atmosferi, saj cest vendar ne zasnežujemo načrtno.

Pa tudi obremenitev snežne podlage je pod kolesi drugačna kot pod robniki alpskih smuči, kajne? Poleg tega pa z našim početjem nikakor ne želimo obremenjevati naravnega okolja. Zato bomo počakali na zeleno luč od zgoraj. Ko bo snega dovolj, gume v nobenem primeru ne bodo srečale travne ruše gorskega pašnika ob cesti.

Vremenska napoved obeta! V strojno zavezništvo pa poleg teptalca vstopa še snežna freza

Ker vam želimo ponuditi izkušnjo v varnih in idiličnih pogojih snežne pravljice, smo se torej odločili, da počakamo na novo pošiljko snega in nižje temperature.

Vremenska napoved obeta, saj naj bi že v prvih februarski dneh Rogla znova dobila bistveno bolj zimsko podobo.

Da boste v oplovih mokkah lahko na pravem snegu trenirali izognitev oviri, losov test, se seznanili z vozniškimi manevri v primeru podkrmiljenja, drsenja avtomobila prek "nosu" ter se naučili pravilnega zaviranja v snegu in varnega spuščanja po snežnem klancu, brez in z elektronsko asistenco, pač potrebujemo dovolj utrjeno in debelo snežno podlago.

V strojno zavezništvo smo poleg snežnega teptalca zato vpoklicali še zmogljivo snežno frezo, ki bo že delno predelan in strukturno manj zračen sneg iz zametov ob trasi prestavila na vozno površino našega poligona. Zadnjo bo po prvih snežnih padavinah nato spet poravnal snežni teptalec. , ki bo iz podlage iztisnil zrak in s petmetrskim plugom naredil tudi zaščitne ograje iz snega.

Hvala za razumevanje in za vozniško zrelost, ki jo kažete

Nagrajenci, ki vam je žreb namenil dodatno vozniško izobraževanje v naši delavnici, boste pravočasno obveščeni o novem datumu našega druženja.

Moramo pa vse tudi javno pohvaliti, saj ste se praktično vsi izžrebanci odzvali našemu vabilu, kar dokazuje, da ste družbeno odgovorni vozniki, ki razumete, da takšno znanje lahko vam in preostalim udeležencem v prometu prinese bistveno bolj varno mobilnost.

Veseli nas dejstvo, da nam s svojo pripravljenostjo udeležiti se takšnega dogodka, ki ni zabava, temveč delavnica znanja, pomagate graditi večjo prometno varnost. Hvala tudi, da razumete naše težave ter naravo in njene večkrat precej muhaste poteze. Podnebne spremembe niso iz trte zvite, to smo občutili na lastni koži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin