SiolNET. Avtomoto Promet
1,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi vremena zaprte nekatere ceste

1,78

termometer

Nevihta, dež, promet, ceste
Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste svarijo pred slabimi vremenskimi razmerami in opozarjajo voznike, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano. Foto: Getty Images

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so popolne zapore zaradi vremenskih razmer na regionalnih cestah Zgornje Jezersko–prelaz Jezersko, Podkoren–Korensko sedlo, Vršič–Trenta in Volče–Solarji ter na cesti Mrzli Studenec–Pokljuka. Zaradi možnosti močnih nalivov s sunki vetra in točo v prometu svetujejo še posebno previdnost in strpnost.

Gneča na mejnih prehodih

Na gorenjski avtocesti je bil pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj vozil dolg približno kilometer in pol. Trenutno osebna vozila čakajo pri vstopu v Slovenijo od eno do dve uri le na mejnem prehodu Gruškovje.

Policija opozarja, da se tudi danes pričakuje poostrena vstopna kontrola na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo, na avstrijski strani. V primeru povečanega prometa so mogoči zastoji na Karavankah in Ljubelju, s tem pa tudi občasne popolne zapore obeh predorov.

Mejni prehodi:

poletje, nevihta Novice V Italiji neurja vzela najmanj tri življenja, trije mrtvi tudi v Avstriji

Zaprti odseki cest zaradi del

Do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Predvidoma do 2. septembra bo na primorski avtocesti na razcepu Gabrk zaradi del zaprt krak iz Kopra proti Sežani. Obvoz za osebna vozila je po regionalni cesti Divača–Sežana, za tovorna pa po regionalni cesti Divača–Senožeče in nato po avtocesti proti Sežani.

Na vipavski hitri cesti je zaradi del zaprt uvoz Vogrsko proti Vrtojbi. Na pomurski avtocesti je zaradi del zaprt priključek Murska Sobota proti Mariboru, izvoz in uvoz, vključno z bencinskim servisom.

Stanje na cestah:

t Novice Najhuje v Posočju in Bohinju, v Radečah toča v velikosti jajc

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin