SiolNET. Avtomoto Promet
9,98

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Goreča cisterna zaprla avtocesto, voznik je umrl #foto #video

9,98

termometer

Zaradi trčenja štirih tovornih vozil je bila 11 ur zaprta primorska avtocesta od Gabrka proti Fernetičem. V nesreči je umrl 38-letni hrvaški državljan, voznik cisterne z nafto, ki je ob nesreči zagorela. Poleg cisterne sta zgorela še dva tovornjaka.

 

Video: Planet TV


Trčila štiri vozila, tri so zagorela

Ob 7.35 se je na avtocesti od Gabrka proti Danam, približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane, zgodila prometna nesreča. Voznik cisterne z nafto je trčil v kolono tovornih vozil, stoječih pred seboj. Dosedanji rezultati preiskave kažejo, da je vzrok nesreče neprilagojena hitrost.

Po trčenju je cisterna zagorela, zato je bila avtocesta zaprta v obe smeri, so sporočili s koprske policijske uprave.

Video: Andrej Peroša


Kot so pojasnili, je bila pred cestninsko postajo kolona tovornih vozil. Po prvih ugotovitvah naj bi se voznik cisterne zaletel v zadnji del tovornjaka, naloženega z žagovino, ta pa v prazen tovornjak pred seboj, ki se je ob tem zaletel še v četrti tovornjak, stoječ pred njim.

Dane trčenje Foto: policija Požar je gasilo 34 gasilcev, nafta pa je stekla dvesto metrov navzdol po cesti, tam je zagorelo še enkrat.

Voznik, ki je vozil za cisterno in je nesrečo videl, pravi, da je po trčenju želel pomagati, vendar je tovorno vozilo v trenutku zagorelo, je poročal novinar Planet TV Andrej Peroša.

Zaradi burje je na hitri cesti Nanos–Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča, in na mestnih obvoznicah.

tovornjak požar Foto: Goran Savić

tovornjak požar Foto: Goran Savić

Dane trčenje Foto: policija

tovornjak požar Foto: Goran Savić

Stanje na cestah:

Komentarji

7

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fizik10 / 13.02.2018. ob 10:56 +5 0

  "V cisterni naj bi bilo 200 tisoč litrov nafte, požar pa je gasilo 34 gasilcev." Ima avtor sploh občutek, koliko je 200 kubikov? Popravite prosim! Najverjetneje gre za 20 tisoč litrov, kar ustreza skupni masi vozila okoli 30 ton

  +5 0
 • jozl52 / 13.02.2018. ob 10:53 +4 0

  pišete traparije, vozil 200 tisoč???!!!, morda 20 tisoč litrov, to ja, pa še to to ni bila nafta, ampak eden od mjenih derivatov, kar pa ni nafta...

  +4 0
 • Pasjeljubec / 13.02.2018. ob 10:52 +3 0

  200 000 litrov nafte ???

  +3 0
delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin