SiolNET. Avtomoto Promet
0,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za mesec in pol se zapira del Bratislavske ceste v Ljubljani

0,77

termometer

Bratislavska cesta BTC Ljubljana
Foto: Gašper Pirman

Zaradi rekonstrukcije Letališke ceste bo v Ljubljani od danes do predvidoma 19. aprila za ves promet zaprta Bratislavska cesta na odseku od Letališke ceste do Španske ulice. Obvoz bo urejen po Španski ulici, so pred dnevi sporočili z Mestne občine Ljubljana. Ob tem so pozvali k upoštevanju prometne signalizacije.

ključ Avtomoto Zagata zanimivega trikotnika: Ah, ko bi spet začeli kupovati "dizle" …

Občina sicer izvaja rekonstrukcijo Letališke ceste na odseku med Bratislavsko cesto in vzhodno obvoznico. Gre za zadnji odsek vpadnice, ki ga občina še ni preuredila v štiripasovnico. Z javnim naročilom je za izvajalca tega projekta izbrala družbi PZG in Prenova-Gradbenik, pogodba pa je vredna slabih 6,5 milijona evrov skupaj z DDV, piše STA.

Projekt je del več kot sto milijonov evrov vrednih naložb, ki so v teh letih načrtovane v poslovno-trgovskem središču BTC. Mestna občina Ljubljana, direkcija za infrastrukturo in Dars so marca 2017 zato podpisali sporazum, s katerim so se zavezali k nadgradnji tamkajšnjega cestnega omrežja, da bi to lahko preneslo pričakovan dodaten promet.

Med večjimi in težje pričakovanimi naložbami na območju BTC je sicer trgovina Ikea. To naj bi predvidoma odprli zgodaj jeseni, še poroča STA.

Gradnja IKEA centra v Ljubljani. Posel danes Ljubljanska Ikea bo kmalu pod streho #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin