SiolNET. Avtomoto Promet
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vozniki na izstop iz države čakajo tudi po dve uri

0,39

termometer

mejni prehod, Hrvaška
Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško vozniki tudi danes čakajo na izstop iz države. Foto: Daniel Novakovič/STA

Razmere na mejnih prehodih so danes veliko bolj mirne kot na prvo avgustovsko soboto. Vozniki so ob 14. uri na izstop iz države na mejnem prehodu Gruškovje čakali dve uri, na mejnem prehodu Dragonja pa eno uro in pol. Na avstrijski strani predora Karavanke je bila ob 14. uri kolona vozil dolga okoli tri kilometre. Na slovenski strani je bila kolona vozil prav tako dolga tri kilometre. 

Prometnoinformacijski center za državne ceste je ob 14. uri poročal, da je na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji približno tri kilometre dolg zastoj. Predor občasno zapirajo zaradi varnosti. Na slovenski strani predora je bila kolona vozil ob 14. uri prav tako dolga tri kilometre.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je bil zastoj ob 14. uri dolg dva kilometra, pred mejnim prehodom Dragonja pa približno 3,5 kilometra. Zaradi povečanega prometa so zastoji tudi na posameznih odsekih regionalne ceste med Lescami in Bledom.

Na izstop iz države čakajo tudi po dve uri

O čakalnih dobah za voznike osebnih vozil poročajo z mejnih prehodov Petrina, Sečovlje, Dragonja in Gruškovje. Ob 14. uri je bila na mejnem prehodu Gruškovje čakalna doba za izstop iz države dve uri, za vstop v državo pa tri ure. Na mejnem prehodu Dragonja so vozniki na izstop čakali eno uro in pol, za vstop pa prav tako eno uro in pol. Na mejnem prehodu Sečovlje je čakalna doba za vstop eno uro in pol.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin