SiolNET. Avtomoto Promet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Reševalna vozila v Moskvi krinka taksi službe za bogate?

4

termometer

Ruska policija preverja navedbe, da moskovska reševalna vozila z razkošno opremljeno notranjostjo delujejo kot posebna taksi služba za premožne meščane, ki se tako izogibajo gneči na cesti.

Promet v Moskvi je znan po svoji hudi gneči, vendar če obstaja denar, očitno obstaja tudi rešitev. Na spletu se namreč pojavlja vse več oglasov, ki ponujajo prevoz po Moskvi kar z reševalnim vozilom. Cena tovrstnega prevoza znaša približno 6.000 rubljev ali 140 evrov na uro. Vozila naj bi se tako z uporabo sirene prebijala skozi moskovske ulice in "strašila" preostale udeležence prometa, poslovnežem pa omogočala, da pravočasno pridejo na svoje sestanke.

Luksuzna limuzina za prevoz VIP-strank Eno takšno vozilo naj bi oblasti že našle, je neimenovani ruski vir zaupal britanskemu Telegraphu. "Med patruljo so ustavili reševalno vozilo, ker je kršilo vse prometne predpise. Voznik je bil nenavaden in ni deloval kot voznik reševalnega vozila. Policija je vozilo odprla in ugotovila, da je opremljeno kot luksuzna limuzina za prevoz VIP-strank," pravi vir, ki je dodal, da v vozilu niso našli medicinskega osebja, temveč ljudi v civilnih oblekah, ki se niso želeli identificirati.

Moskovskemu prometu sicer še dodatno nagajata oba politična voditelja. Vsakokrat, ko se Putin in Medvedjev peljeta po moskovskih ulicah, policija zapre ceste, zaradi česar so vozniki prisiljeni dolgo čakati v kolonah. Zato so vozniki svoje nezadovoljstvo že začeli kazati s hupanjem. Putinov tiskovni predstavnik Dimitrij Peskov je povedal, da bo ruski predsednik odslej število svojih sestankov v Kremlju kar najbolj zmanjšal in jih bo raje opravljal v svoji rezidenci Novo Ogarevo, Medvedjev pa je sporočil, da bo več uporabljal helikopter.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin