SiolNET. Avtomoto Promet
2,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Promet se umirja, daljši zastoj pred Gruškovjem

2,22

termometer

zastoj, avtocesta
Binkoštni ponedeljek je praznik tudi na Madžarskem in v večjem delu Švice, zato mnogi odhajajo na podaljšani vikend na morje, vračali pa se bodo večinoma v ponedeljek in v torek, zato bodo zastoji tudi takrat. Foto: Daniel Novakovič/STA

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste prihaja do zastojev na cestah Seča-mejni prehod Sečovlje in Šmarje-Dragonja. Čakalna doba za osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje je ocenjena na pol ure, na prehodih Sečovlje in Dragonja pa osebna vozila na izstop iz države čakajo približno eno uro.

Binkoštni ponedeljek je praznik tudi na Madžarskem in v večjem delu Švice, zato mnogi odhajajo na podaljšan konec tedna na morje, vračali pa se bodo večinoma v ponedeljek in v torek, zato lahko zastoje pričakujemo tudi takrat.

Zastoji:

- Na podravski avtocesti med izvozom Zakl in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, potovalni čas se podaljša za približno tri četrt ure.

- Na cestah Seča - mejni prehod Sečovlje, Šmarje - Dragonja in Šmarje - Koper.

Zastoji so tudi na Hrvaškem ter v Avstriji v smeri proti Sloveniji.

Ta konec tedna poteka tudi športna prireditev Maraton Franja. Danes med 16. in 18.20 uro bo predvidoma popolna zapora na relaciji Ljubljana–Šmartinska cesta–Sneberje–Dragomelj–Domžale. Na cesti Brezovica–Podpeč–Ig–Ljubljana pa bodo občasne polurne popolne zapore od 8. do 12:30.

Mejni prehodi

Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Jelšane, Dragonja ter Sečovlje pri izstopu.

Dela:
- Na štajerski avtocesti zaprt uvoz Blagovica proti Mariboru do 30. junija.
- Zaradi odstranjevanja cestninskih postaj bo na dolenjski avtocesti predvidoma do 14. junija zaprt priključek Drnovo v obe smeri.
- Cesta čez prelaz Pavličevo sedlo bo zaradi del na avstrijski strani zaprta predvidoma do 8. junija.
- Priključek Senožeče na primorski avtocesti je zaprt v obe smeri.
- Od ponedeljka, 10. junija, bo predvidoma 14 dni zaprta cesta Stari trg–Brezovica zaradi sanacije vozišča med Predgradom in Brezovico.
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin