Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
10.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Maribor promet promet

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 10.11

6 let, 6 mesecev

Promet v Mariboru: Začeli so obnovo pomembnega križišča

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Danes se začenja več kot 40 dni dolga obnova enega najbolj obremenjenih križišč v Mariboru, ki bo na preizkus postavila promet v štajerski prestolnici.

Maribor obnova cesta | Foto: Google Zemljevidi Foto: Google Zemljevidi V Mariboru so začeli obnovo prometno zelo obremenjenega križišča Tržaške in Ptujske ceste ter Ceste proletarskih brigad. Sanacija križišča bo trajala do 13. avgusta.

Na omenjenem križišču sta predvideni delna zamenjava in izravnava tampona in preplastitev nosilne vezane bitumenske plasti in zaporne vezane bitumenske plasti. Širina ceste in druge dimenzije ceste bodo po obnovi enake kot obstoječe. V sklopu sanacije bodo zagotovili tudi ustrezno odvodnjavanje, zamenjali bodo dotrajane robnike ter pločnike na otokih ob stebrih portalov. Na novo bodo izvedli talne označbe na srednji površini vozišča in zamenjali dotrajano vertikalno signalizacijo.

Obnovitvena dela so se začela tudi v Ljubljani, kjer bodo od 4. julija do 15. avgusta za ves promet zaprte Brdnikova ulica, Pot Roberta Blinca in Pot za Brdom. To je križišče, ki od ljubljanske obvoznice in izvoza Brdo pelje tudi proti živalskemu vrtu in Viču. Obvoz bo urejen po zahodni ljubljanski obvoznici in Podutiški cesti, sporočajo z Mestne občine Ljubljana.

Križišče bo nekaj časa povsem zaprto

V času izvajanja del bo ves promet potekal po nasprotni strani vozišča, torej po enem voznem pasu v vsako smer. Promet bo torej ohromljen dobrih 40 dni, v tem času pa bo križišče občasno tudi popolnoma zaprto. Vrednost investicije, ki jo bo izvajalo podjetje Strabag, znaša približno pol milijona evrov.

Dela bodo opravili v dveh fazah, s čimer se bodo poskušali izogniti popolnemu prometnemu kolapsu. To je namreč prometno eno najbolj obremenjenih križišč in zato se poleti gneči v štajerski prestolnici ne bo mogoče povsem izogniti.

"Ker gre za križišče prometno zelo obremenjenih cest v Mariboru, bo zapora vplivala na bistveno povečanje prometnih obremenitev na preostalih ulicah oziroma obvoznih cestah. Mariborski policisti bomo spremljali prometno-varnostno problematiko na območju cestnih zapor ter temu prilagajali naše aktivnosti, prvi teden pa bo vključena tudi dodatna policijska patrulja. Udeležencem cestnega prometa svetujemo, da spoštujejo cestno-prometne predpise in da so posebej pozorni na začasno prometno ureditev, prometno signalizacijo za označitev cestne zapore ter usmerjanje po obvoznih cestah," sporočajo z Mestne občine Maribor.

Ne spreglejte