Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2020,
15.08

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

promet promet prometne informacije prometne informacije

Ponedeljek, 6. 1. 2020, 15.08

4 leta, 3 mesece

Zaradi nesreče zaprta štajerska avtocesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Tovornjak počivališče | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Žalec, Arja vas in Celje zahod proti Mariboru. Obvoz je možen po vzporedni regionalni cesti med obema priključkoma. Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo med ustavljenima kolonama pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil. Gneča je tudi pred predorom Karavanke.

Za osebna vozila je obvoz možen tudi preko Šempetra do Celja zahod, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Obenem je na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas med predorom Podmilj in priključkom Blagovica proti Ljubljani.

Zaradi praznika v Avstriji danes do 22. ure velja odredba o omejitvi prometa, zato vožnja skozi predor Karavanke za tovorna vozila ni mogoča. Zaradi zaprtja predora se že polnijo nekatera počivališča, so sporočili s policijske uprave Kranj. Po 22. uri pa bodo policisti v sodelovanju z Darsom postopoma sproščali izločitvena mesta in omogočili nadaljevanje vožnje tovornih vozil proti Karavankam.

Plato Karavanke, kjer opravljajo meritve s senzorji, in bencinski servis Hrušica sta že polna tovornih vozil. Polnijo se tudi druga počivališča.

V tem trenutku pristojni odsvetujejo vožnjo proti Karavankam

Čez dan ravno tako obstaja velika verjetnost daljšega zastoja na koncu gorenjske avtoceste in s tem tudi večjih ovir v prometu, opozarjajo na policijski upravi Kranj in voznike tovornih vozil, ki so že na poti, hkrati pozivajo, da se do sprostitve izločijo iz prometa na počivališča Spodnji plavž na Jesenicah, Lipce, Radovljica in Voklo. Tovornjaki se lahko izločijo tudi na odstavni pas med priključkoma Radovljica in Lesce v smeri Karavank in tudi nekdanjo cestninsko postajo Torovo.

Policija ob zaprtju predora poziva voznike k razumevanju in doslednemu upoštevanju prometnih pravil o hitrosti, varnostni razdalji, premikih, označevanju kolone, uporabi varnostnih pasov, neuporabi telefonov in drugih naprav ter hkrati opozarja, da obvestila na portalih in prometna signalizacija veljajo kot odredbe, neupoštevanje teh pa pomeni prekršek. 

Stanje na cestah

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Žalec Arja vas in Celje zahod proti Mariboru. Pristojni voznike opozarjajo, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil. Obvoz je mogoč po vzporedni regionalni cesti med obema priključkoma, za osebna vozila tudi prek Šempetra do priključka Celje zahod.

Ne spreglejte