SiolNET. Avtomoto Promet
1,86

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Zaradi razlitega olja zelo spolzka cesta pred Bledom

Zjutraj ogromna gneča na štajerski avtocesti: v zastoju tudi dve uri

1,86

termometer

Ljubljana zastoj
Foto: Gregor Pavšič

Dogajanje na slovenskih cestah je v današnjem dopoldnevu pestro. Zjutraj je zaradi nesreče na štajerski avtocesti med priključkoma Šentjakob in Sneberje proti Ljubljani nastal daljši zastoj. Nekateri so v gneči stali tudi dve uri. Posledice nesreče so že odstranili. Zaradi razlitega olja je zelo spolzka cesta med Šobcem in Bledom.

Policija je sporočila, da je na glavni cesti med Šobcem in Bledom pri Savskem mostu zelo spolzko vozišče. Na delu so vzdrževalci cest, policisti pa preverjajo, ali kakšno je stanje ceste od omenjenega odseka naprej.

Še pred tem je bil daljši zastoj na štajerski avtocesti. Nesreča se je zgodila ob 5.30, v času prometne konice proti Ljubljani. Promet je nekaj časa potekal zgolj po desnem pasu, zato je nastal daljši zastoj.

Na ljubljanski policijski upravi so za STA pojasnili, da so bili v prometni nesreči udeleženi tovorno in dve osebni vozili. Po doslej zbranih podatkih je bila ena oseba lažje poškodovana. Podrobne okoliščine nesreče še ugotavljajo.

Gneča je tudi na nekaterih drugih cestah. Iz dolenjske smeri proti Ljubljani so vozniki čakali do pol ure, z gorenjske strani pa okrog 20 minut. Zastoj je tudi od Kozarij proti Kosezam, v Pomurju pa ponekod megla zmanjšuje vidljivost.

Čez Vršič le z zimsko opremo

Na cesti čez prelaz Vršič je promet dovoljen samo za osebna vozila z zimsko opremo.

Na dolenjski avtocesti bo ta teden popolna zapora predora Leščevje med priključkoma Trebnje zahod in Trebnje vzhod med 20. in 5. uro. V noči na četrtek bo predor Leščevje zaprt proti Novemu mestu, v noči na petek pa proti Ljubljani.

Stanje na cestah:

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • robothron / 12.11.2019. ob 09:20 +4 0

  Vsako jutro nepretrgana kolona iz Štajerske v Ljubljano. Popolnoma okupirana AC. Enako iz drugih treh smeri pa še iz kje. Javni prevoz pa praktično v razsulu in neuporaben. Daj ne more bit drugače kot da poka in potem stojimo in se gledamo iz avta v avto in seveda vrivamo svoj pleh pred drugega.

  +4 0
 • karanta / 12.11.2019. ob 08:51 +3 0

  Ljubljana bo itak sama sebe zadušila z "plehovjem". Zakaj pa hočejo vse imeti v Ljubljani, da se tja vozijo ljudje v službe iz cele Slovenije in ustvarjajo prometni kaos. Nujna bi bila večja decentralizacija.

  +3 0
 • izbrisani / 12.11.2019. ob 08:07 +3 0

  Vsakodnevni cestni teater. Enkrat Romun, drugič domačin, zaletijo se pa na tem odseku praktično vsak dan, ko je pa dež, pa večkrat na dan...

  +3 0
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin