SiolNET. Avtomoto Promet
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zastoji na cestah: poleg turistov še obnovitvena dela #video

0,30

termometer

Kolona, zastoj, ceste, promet
Foto: Občina Brežice

Na primorski avtocesti med Uncem in Postojno na viaduktu Ravbarkomanda v smeri Kopra so zjutraj nastajali daljši, tudi do devet kilometrov dolgi zastoji. Za zastoje so poleg povečanega pretoka turističnih potnikov kriva tudi dela na cesti. Kako je na terenu, je preverila novinarka naše televizije Planet TV Veronika Lavrenčič.

[video: 64018 / ]

Zardi del, ki potekajo med Postojno in Uncem, od danes velja spremenjen prometni režim. Na tem odseku je promet še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, a le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.

Vozniki se lahko preusmerijo na regionalno cesto med Logatcem in Postojno, priporočajo na prometno-informacijskem centru.

Zastoji so čez dan nastajali tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji, voznike, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, pozivajo naj uporabijo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Z zastoji se cel dan soočajo tudi vozniki na cesti Lesce - Bled, kar je posledica izjemnega navala turistov na ta slovenski biser.

Zaradi del so zaprte tudi naslednje ceste:
- Glavna cesta Novo mesto-Metlika bo na prelazu Vahta do četrtka, 10. avgusta, do 24. ure. Obvoz je po cestah Novo mesto-Soteska-Črmošnjice-Črnomelj-Metlika.
- Cesta Mokronog-Boštanj je zaprta pri Spodnjih Vodalah. Za tovorna vozila je obvoz Tržišče-Mokronog-Trebnje in po avtocesti Trebnje-Drnovo ter po glavni cesti Krško-Sevnica.
- Cesta Spodnja Pohanca-Kapele v Trebežu zaprta. Obvoz je urejen.
- Cesta Bloška Polica-Sodražica je zaprta v Sodražici zaradi obnove ceste. Obvoz je urejen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin