SiolNET. Avtomoto Promet
0,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na cestah nov infarkten vikend: policija bo aktivirala več policistov

0,99

termometer

Kolona gneča avtocesta
Foto: Prometno-informacijski center

Pri policiji so pred prihajajočim vikendom izdali opozorilo o povečanem prometu na slovenskih cestah. Zaradi vrhunca turistične sezone bo prihajalo do večjih obremenitev avtocest in mejnih prehodov, zato bodo pri policiji aktivirali dodatne policiste, ki bodo pomagali na mejnih prehodih in pri usmerjanju prometa.

Policija pričakuje več kilometrske zastoje, kakršni so bili pretekli konec tedna, tudi v nadaljevanju avgusta in tudi že ta konec tedna. Da se prometna varnost ne bi poslabšala, bo policija na avtocestah in ostalih cestah v smeri mejnih prehodov angažirala dodatne policiste, izmene pa bodo okrepljene tudi na samih mejnih prehodih.

Vsaka država ima vzpostavljen svoj režim za vstop v državo

Za prehod meje s Hrvaško na številnih mejnih prehodih policija pričakuje dolge čakalne dobe za izstop iz Slovenije, na nekaterih mejnih prehodih tudi pri vstopu v državo. Potnike opozarjajo naj se vsi, ki se med vikendi odpravljajo na pot ustrezno pripravijo.

Zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa imajo države vzpostavljene posebne režime prehajanja svojih državnih meja. Zato naj potniki pred odhodom preverijo in pripravijo dokumente za prehajanje meja, izpolnijo spletne prijave za vstop v posamezne države in pridobijo ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT.

Pri policiji hkrati še priporočajo uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in posledično tudi čakalne dobe. Še en pomemben napotek - v primeru zastojev ali prometnih nesreč, naj na avtocesti ustvarijo reševalni pas, potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin