SiolNET. Avtomoto Promet
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gneča na mejah: za izstop iz Slovenije daljše čakalne dobe

0,52

termometer

Gneča na Gruškovju
Foto: DARS

Na mejnih prehodih s Hrvaško nastajajo zastoji, najdaljše čakalne dobe so na mejnem prehodu Gruškovje, kjer potniki za izstop iz države čakajo eno uro. Do pol ure se čaka tudi na mejnih prehodih Dragonja, Obrežje, Zavrč in Obrežje - Slovenska vas.

Tokrat za zastoje niso krivi lepo poletno vreme in prijetne temperature, temveč je povečano število vozil za izstop iz države proti Hrvaški predvsem zaradi praznika ramazanski bajram, ki je poleg kurban bajrama najpomembnejši praznik muslimanov. Še vedno ostaja zaprt mejni prehod Sečovlje, ki bo zaradi obnove zaprt do 31. maja. Obvoz je preko mejnega prehoda Dragonja.

Kaj potrebujete za prestop meje?

Od sobote naprej je ponovno mogoča predčasna prekinitev karantene z negativnim PCR-testom, in sicer peti dan po napotitvi v karanteno ob vstopu v Slovenijo.

Za vstop na Hrvaško je sicer potreben negativen PCR-test ali hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur. Ta ni potreben za tiste, ki imajo dokazilo, da so v zadnjih 180 dneh preboleli bolezen covid-19 ali so bili cepljeni. Od drugega odmerka pa mora miniti najmanj 14 dni.

Izjema so poleg drugih skupin, med katere spadajo denimo potniki v tranzitu, tudi otroci do sedmega leta starosti, če potujejo s starši ali skrbniki, ki sami izpolnjujejo epidemiološke pogoje za vstop na Hrvaško.

Manjši zastoj na primorski avtocesti, drugih zastojev trenutno ni

Zastoj pred delovno zaporo je nastal na primorski avtocesti med razcepom Gabrk in Divačo proti Kopru, potovalni čas se podaljša za približno 5 minut. Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje je še vedno zastoj tovornih vozil proti Hrvaški, ki je dolg 4 kilometre.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin