SiolNET. Avtomoto Promet
2,97

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Tudi s 30 let starimi avtomobili ustavljali v predorih, da bi se izognili toči #foto #video

2,97

termometer

Vozniki se v primeru toče velikokrat še vedno ustavljajo pod nadvozi. Takšni prizori so bili včeraj vidni na primorski avtocesti, za povrhu so se pod nadvozi avtomobili stiskali še ob slabi vidljivosti. Z nevarnim početjem, ki je tudi strogo prepovedano, so naravnost izzivali nesrečo. Ob tem pa so vozniki pozabili tudi na reševalni pas, ki ga, kot kaže, še vedno ne znamo narediti.

Stanje je sicer boljše kot nekoč.

"Vedno, ko nam hitrost upade pod 60 kilometrov na uro, mora voznik imeti v glavi, da bo nekaj prišlo mimo. Mogoče reševalec, policist, avtovleka, vzdrževalci Darsa," je za Planet dejal Anže Albreht iz Zavoda reševalni pas.

Kazni od 200 do 300 evrov

V nekaterih primerih pa se ustavimo zelo nespametno – v primeru toče v predoru ali pod nadvozi na avtocesti.

"Zelo jasno sporočamo našim uporabnikom, da to ni dovoljeno, takšna dejanja so prepovedana," je opozorila Nataša Kovše iz Darsa.

Pa vendar to počnejo. S tem pa ogrožajo sebe in druge. A očitno nam je več do 30 let starega golfa kot pa do lastnega življenja. Vse, kar je treba narediti, je, da pred odhodom od doma preverimo vremensko napoved ali pa upoštevamo osnovna navodila, če nas ujame toča.

Za neupravičeno ustavljanje v predorih in pod nadvozi vas lahko doleti globa 300 evrov, za neupoštevanje varnostnega pasu pa 200 evrov. Koliko pa je, po vašem, vredno človeško življenje?

Zastoji na slovenskih cestah:

1 / 3
2 / 3
3 / 3

 

 

 

Komentarji

10

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • paleoknives / 21.06.2019. ob 06:56 +2 0

  "Varne cone za primere toče?" Se pravi velika pokrita parkirišča vsakih nekaj kilometrov, ki bi morala biti vseskozi prazna in pripravljena na naval v primeru toče...Nekateri pa res nimate vseh koleščkov v glavi...

  +2 0
 • slov1ec / 21.06.2019. ob 07:18 +1 0

  Ne odobravam nevarnega početja, ustavljanja pod nadvozi in predorih, saj to lahko povzroči pravo katastrofo, ko bi nalet stolkel pločevino dosti huje od toče, da o verjetnosti poškodb, tudi smrti sploh ne govorimo. Zmotil me je pa PODCENJEVALNI naslov prispevka o " 30 let starih avtomobilih ". Verjetno bi večina lastnikov " starčkov " dosti raje vozila nove, sodobne, pa si jih ne more kupiti in pač čuvajo to kar imajo. Za potrebo, ne luksuz !

  +1 0
 • bleferji / 20.06.2019. ob 13:45 +4 - 3

  In to so današnje avtoceste, na katerih bi beboti najraje znižali hitrosti na 60 km/h, potem imamo vinjete in Evropsko unijo prostega pretoka kapitala in delovne sile, ter *sproščeno logistiko* vse to zelo drago plačujemo, da lahko potem *stojimo v kolonah* !!! 21. stoletje HE HE kakšna beda !!

  +4 - 3
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin