Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
9. 5. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

6

Natisni članek

promet promet rušenje cestninskih postaj DARS

Sreda, 9. 5. 2018, 4.00

5 let, 11 mesecev

Danes rušijo prvo cestninsko postajo, to je urnik del #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

6

avtocesta cestninska postaja | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Dars bo danes začel rušenje prve cestninske postaje. Na območju del bo promet potekal po dveh zoženih pasovih. Dela na cestninskih postajah Torovo in Log se bodo zavlekla proti koncu julija, Dars kljub pritoku turistov tam posebne gneče ne pričakuje.

Poudarki

Dars ima že sklenjeno pogodbo za rušenje in preureditev desetih cestninskih postaj: Torovo, Log, Postojna in Dane, sledijo še Vrhnika, Logatec, Unec, Postojna, Razdrto in Hrušica (brez rušenja).

Vrednost del za prvi sklop znaša 15,5 milijona evrov.

Promet bo v času del potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Porušili oziroma preuredili bodo 33 cestninskih postaj, dela bodo končana prihodnje leto.

Med prvimi cestninskimi postajami, kjer bodo začeli z deli, je tudi Log na primorski avtocesti med Vrhniko in Ljubljano. | Foto: Gregor Pavšič Med prvimi cestninskimi postajami, kjer bodo začeli z deli, je tudi Log na primorski avtocesti med Vrhniko in Ljubljano. Foto: Gregor Pavšič Rušenje cestninske postaje in ureditev ceste za hitrost 130 kilometrov na uro

Danes bodo na Torovem vzpostavili zaporo obeh prehitevalnih pasov. Najprej bodo potekala tako imenovana pripravljalna dela, ki pomenijo demontažo določene cestninske in prometne opreme, izvedba odklopov naprav in predhodno potrebnih prevezav delujočih sistemov, priključenih na optično omrežje, da bo lahko širše območje avtoceste nemoteno delovalo tudi po rušitvi CP. Pripravljalna dela bodo predvidoma trajala teden dni.

Sledijo rušenje objekta CP, to je nadstrešnice, demontaža cestninskih kabin, opreme ter rušitev betonskih otokov. Za tem bo na vrsti najbolj obsežna faza, ki predstavlja rekonstrukcijo platoja cestninske postaje in dela trase pred in za CP, da bo mogoče na današnjih območjih CP, ki so namenjene za mirujoč promet, vzpostaviti normalen profil avtoceste in s tem dvigniti dovoljeno hitrost vožnje na 130 kilometrov na uro.

Video - Prispevek Planet TV o rušenju cestninskih postaj:

Z deli bodo najprej začeli na cestninski postaji Torovo na gorenjski avtocesti:

Vseh cestninskih postaj je 33, pogodba podpisana za rušitev desetih

Dars je aprila sklenil dve pogodbi za rušenje in preureditev cestninskih platojev na štirih čelnih (Torovo, Log, Nanos in Dane) in petih stranskih cestninskih postajah (Vrhnika, Logatec, Unec, Postojna in Razdrto). V pogodbo je vključena tudi preureditev cestninske postaje Hrušica, ki jo bodo prilagodili novemu sistemu cestninjenja za tovornjake.

Skupna pogodbena vrednost za ta dela na vseh desetih cestninskih postajah znaša 15,5 milijona evrov.

Razpis za drugi sklop del, ki obsega rušitev in preureditev cestninskih postaj Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice, vključno s platojem, je še v teku.

Objava razpisa za rušitev in preureditev preostalih cestninskih postaj (šest čelnih in 12 stranskih) je načrtovana za letošnjo jesen, izvedba pa v letu 2019.

Gorenjska in primorska avtocesta sta poleti zelo obremenjeni zaradi turistov. | Foto: Gregor Pavšič Gorenjska in primorska avtocesta sta poleti zelo obremenjeni zaradi turistov. Foto: Gregor Pavšič

Vožnje po dveh zoženih pasovih se vozniki v zadnjem obdobju že navajajo na odseku mimo viadukta Ravbarkomanda. | Foto: Metka Prezelj Vožnje po dveh zoženih pasovih se vozniki v zadnjem obdobju že navajajo na odseku mimo viadukta Ravbarkomanda. Foto: Metka Prezelj

Mimo delovišč po dveh zoženih pasovih v vsako smer

Pri Darsu obljubljajo, da so za dela na vsaki cestninski postaji izbrali termin z najmanjšo prometno obremenitvijo. Na največjih cestninskih postajah, kot sta Torovo na gorenjski in Log na primorski avtocesti, bo v času del promet ves čas tekel po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Prav zaradi podatkov o prometni gostoti bodo dela začeli že maja, ne šele jeseni, torej po končani turistični sezoni.

Na gorenjski in primorski avtocesti dela do konca julija: Kako bo v času poletne turistične sezone?

Vsa dela bi morali na Torovem in Logu končati v 75 dneh. To pomeni, da bo promet na gorenjski in primorski avtocesti – ta dva kraka poleti nosita večino turističnega prometa – oviran tudi med visoko turistično sezono. Dela bodo predvidoma končali proti koncu julija.

"Cestninski postaji Torovo in Log sta na območjih, kjer se dnevno srečujemo z veliko količino prometa, ne samo v času turistične sezone. Ker se zavedamo posameznih prometnih obremenitev zaradi turistične sezone, so dela načrtovana tako, da se do začetka sezone že izvedejo vse prve faze del, ko bo treba večkrat zaporo prestaviti in prilagoditi napredovanju del. Ravno ti dogodki, ki pa so kratkotrajni, bodo nekoliko omejevali pretočnost, zato jih bomo izvedli pred poletjem oziroma v posameznem dnevu ali delu dneva, ko ne bo večjih prometnih obremenitev," napovedujejo pri Darsu, kjer večje gneče zaradi del ne pričakujejo.

Zaradi rušenj cestninskih postaj na omenjenih priključkih bodo morali te za promet zapreti in takrat bo promet potekal po obvoznih cestah.Dars namerava letos podreti oziroma preurediti platoje približno polovice cestninskih postaj. Izvedba del je odvisna tudi od uspešno zaključenih javnih naročil. Vse postaje bodo sicer predvidoma porušili in preuredili platoje v roku dveh let.

Ne spreglejte