SiolNET. Avtomoto
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Mercedesu v dobro minuto strnili 48 mesecev dela 1.200 inženirjev

0

termometer

11. januarja 2016 bo Mercedes razkril novo generacijo svojega razreda E. V zanimiv posnetek so strnili zakulisje razvoja in zahtevnih testov. Inženirji obljubljajo tehnični presežek.

Razvoj nove generacije: štiri leta in druge impresivne številke

Časi so taki, da tradicija ni več takšna (tehnična) prednost kot nekoč, vseeno pa ji gre zaupati. Pri razvoju nove generacije razreda E je sodelovalo 1.200 inženirjev, ki so svoje delo končali v štirih letih. Med razvojem je 1.200 prototipov prevozilo 12 milijonov testnih kilometrov na štirih celinah pri temperaturah od minus 32 do plus 60 stopinj Celzija.

Da videz avtomobila ne bi prišel prezgodaj v javnost, so prototipe oblekli v 3.500 kvadratnih metrov kamuflažne folije, med razvojem pa so s prototipi med drugim opravili tudi deset tisoč samodejnih zaviranj v kritičnih okoliščinah in pet tisoč samodejnih menjav prometnega pasu, kar je še en dokaz o neizogibni prihodnosti samovozečih avtomobilov.

Novi šestvaljniki in samostojna vožnja le z voznikovimi rokami na volanskem obroču

Nekaj vtisa o videzu novega E daje priloženi videoposnetek, zagotovo pa ekipa Roberta Lešnika prisega na bolj oble, bolj tekoče in navsezadnje tudi bolj aerodinamične poteze, kot to velja za zdajšnjo generacijo.

Če si ga tudi oblikovno predstavljamo kot vmesni člen med zdajšnjima C in S, najbrž ne moremo veliko zgrešiti.

Za novi E pričakujemo tudi povsem nove generacije motorjev, predvsem šestvaljnike in dizelske štirivaljnike, medtem ko bodo bencinski štirivaljniki prevzeti iz drugih mercedes-benzov. Sistem samodejne vožnje, ki je bil pomemben del razvoja, bo deloval do 130 kilometrov na uro in zahteval prisotnost voznika z rokami na volanskem obroču.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin