Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
1. 10. 2016,
19.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

reli

Sobota, 1. 10. 2016, 19.08

6 let, 6 mesecev

Zmaga Turku, Aleks Humar petič državni prvak v reliju

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Na predzadnjem reliju državnega prvenstva na Hrvaškem je zmagal Rok Turk (peugeot 208 R2), naslov državnega prvaka pa je z drugim mestom potrdil Aleks Humar (renault clio R3T).

Aleks Humar je moral Croatia reli v hrvaški Istri odpeljati s precej slabše voznim avtomobilom, toda s sovoznikom Jako Cevcem je vseeno osvojil drugo mesto med Slovenci in potrdil naslov državnega prvaka. | Foto: Gregor Pavšič Aleks Humar je moral Croatia reli v hrvaški Istri odpeljati s precej slabše voznim avtomobilom, toda s sovoznikom Jako Cevcem je vseeno osvojil drugo mesto med Slovenci in potrdil naslov državnega prvaka. Foto: Gregor Pavšič

Na reliju z najdaljšo tradicijo na Hrvaškem, ki zadnja leta poteka v Istri, je bil v skupni razvrstitvi najhitrejši Slovak Vlastimil Majerčak (ford fiesta R5), med Slovenci pa je prvič letos slavil Rok Turk (peugeot 208 R2). Idrijčan je na hitrih in popeskanih cestah vozil napadalno in hitro ter imel v cilju minuto in 20 sekund prednosti pred svojimi tekmeci.

Humar že razmišljal o odstopu, a ekipi je dirkalnik po nesreči uspelo popraviti

Za njim se je prava drama dogajala že pred štartom prve hitrostne preizkušnje. Vodilni v državnem prvenstvu Aleks Humar (renault clio R3T) je namreč na zadnjem testu pred prvo hitrostno preizkušnjo doživel hujšo nesrečo, a razbiti dirkalnik jim je v njegovi ekipi vendarle uspelo sestaviti oziroma zlepiti nazaj v celoto. Čeprav zaradi zvite polosi in še nekaterih drugih elementov avtomobila ni mogel voziti na vso moč, je s končnim drugim mestom potrdil že svoj peti naslov državnega prvaka.

"Kakšna dirka, res prava vožnja iz pekla do nebes. Nesreča na 'shakedownu' je prišla povsem nepričakovano. Čez tisti ovinek sva pred tem že trikrat peljala enako. Mislil sem, da je vsega konec in da nas na zadnjem reliju čaka še napet boj za naslov prvaka. Po takem reliju se lahko samo zahvalim ekipi, ki je z veliko truda in znanja popravila avtomobil ter omogočila ta rezultat. Današnja dirka je najboljši pokazatelj, da je reli pravi ekipni šport," je po končani zadnji, 12. hitrostni preizkušnji povedal Humar.

Rok Turk je s sovoznico Martino Nartnik zmagal prvič v letošnji sezoni in potrdil naslov državnega podprvaka v reliju.  | Foto: Gregor Pavšič Rok Turk je s sovoznico Martino Nartnik zmagal prvič v letošnji sezoni in potrdil naslov državnega podprvaka v reliju. Foto: Gregor Pavšič

Boj za vrh slovenske razvrstitve krojile tudi prebite gume

V slovenskem državnem prvenstvu je bil tretji hrvaški voznik Vilijam Prodan (peugeot 208 R2), četrtouvrščeni Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO 10) pa je že prvi dan z dvema prebitima gumama izgubil možnosti za boj s Turkom in Humarjem. Peti je bil Grega Premrl (citroen DS3 R3T), ki je prebil kar tri gume, šesti pa zmagovalec divizije I Martin Štucin (škoda felicia). Štucin je imel tri minute naskoka pred Markom Grossijem (citroen AX), kljub odstopu pa je naslov državnega prvaka v tem razredu že osvojil Martin Mlinar (MG ZR 105).

Državno prvenstvo v reliju se bo končalo konec meseca v Idriji.

V diviziji I sta bila zanesljivo najhitrejša Martin Štucin in Andrej Mrak (škoda felicia). | Foto: Gregor Pavšič V diviziji I sta bila zanesljivo najhitrejša Martin Štucin in Andrej Mrak (škoda felicia). Foto: Gregor Pavšič

Ne spreglejte