Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
14. 6. 2022,
7.07

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Natisni članek

Maranello električni avtomobili Ferrari

Torek, 14. 6. 2022, 7.07

1 leto, 10 mesecev

Ferrari, nova strategija, Carla Fiuni na čelu znamke …

Zanimive informacije iz Ferrarija, v četrtek bo marsikaj uradno

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Ferrari Maranello | Pred poslopjem Ferrarija v Maranellu | Foto Reuters

Pred poslopjem Ferrarija v Maranellu

Foto: Reuters

Ferrari bo predvidoma leta 2025 dobil prvi električni model in za njihovo proizvodnjo bodo v Maranellu zgradili še tretjo proizvodno linijo. Medtem ko vodstvo družbe za četrtek pripravlja podrobno predstavitev nadaljnje strategije družbe, je na čelo znamke pripeljalo Carlo Fiuni.

Ferrari je poleg svoje tovarne v Maranellu kupil dodatno zemljo, je poročal Bloomberg. Na njej bodo predvidoma gradili novo proizvodno linijo, ki bo namenjena povsem električnim in delno tudi hibridnim ferrarijem. Podrobnosti so za zdaj zelo skope, a tam so že začeli čistiti zemljo.

Nekoč v Bulgariju, danes v Ferrariju

Ferrari je medtem za novo vodjo svoje znamke imenoval Carlo Liuni. Ta je nekoč delala na področju marketinga za podjetji Pandora in Bulgari, kar kaže na ambicije Italijanov po širjenju znamke zunaj klasične avtomobilske ponudbe. To naj bi sčasoma predstavljalo deset odstotkov Ferrarijevih prihodkov. Ferrari je sicer že lani predstavil svojo prvo interno kolekcijo oblačil.

Benedetto Vigna je zdajšnji predsednik Ferrarija. | Foto: Ferrari Benedetto Vigna je zdajšnji predsednik Ferrarija. Foto: Ferrari V četrtek razkritje električne prihodnosti Ferrarija

Vodstvo podjetja iz Maranella, ki ga zdaj vodi Benedetto Vigna, želi preoblikovati strukturo družbe in jo narediti organizacijsko bolj vitko. Več bo znanega po četrtku, ko bo Ferrari razkril svojo novo poslovno strategijo.

Ta bo ključen del Vignovega imenovanja, osredotočena pa bo predvsem na tehnološki prehod in elektrifikacijo znamke. Ferrari je sicer že predstavil štiri hibridne modele, prvi električni avtomobil pa predvidoma sledi leta 2025. Eden ključnih ferrarijev za bližnjo prihodnost pa bo seveda prvi športni terenec purosangue.

Ne spreglejte