Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2020,
11.43

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

General Motors Električni avtomobili Hummer

Petek, 23. 10. 2020, 11.43

3 leta, 6 mesecev

Vsi razprodani, pa nimajo niti enega delujočega #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

General Motors je nameraval razkriti novodobni električni hummer že maja, a je epidemija prestavila njegovo razkritje. Pred dnevi jim je to le uspelo, a razen uradnega videoposnetka nismo dobili veliko. Zakaj? Američani na presenečenje mnogih še nimajo niti delujočega prototipa, video je bil plod računalniške animacije, proizvodnja 100 tisočakov vrednega "pickupa" pa je za prvo leto kljub temu že razprodana.

Avtomoto Nekoč mokre sanje LeBrona Jamesa: vrača se legendarni hummer #video

Razkritja pomembnih modelov potekajo nekako pričakovano - po številnih napovedih vodilni v podjetju povedo pomembne informacije o novem avtu, predstavijo njegove prednosti, načrte, zmogljivosti in vse skupaj podkrepijo še z obilico fotografij in voženj. A tokrat smo zaman čakali na kaj več. Pri General Motorsu so v javnost namreč lansirali šestminutni videoposnetek, v sporočilu za javnost pa delili nekaj pomembnejših stvari.

Zakaj tako okrnjena predstavitev?

Mnogim je šlo v nos, zakaj so pri General Motorsu tako skrivnostni glede enega pomembnejših modelov prihodnosti. Kot se je izkazalo,  GMC hummer EV | Foto: General Motors Foto: General Motors in to so tudi potrdili pri znamki, sploh še nimajo izdelanega delujočega prototipa. Video je le programska animacija delujočega modela. Še bolj skrb vzbujajoči podatek pa je, da naj bi hummer EV prišel na ceste že čez eno leto.

''Zanimivo, toda nimamo še vozila. Ravnokar izdelujemo naš prvi testni avto, to, kar ste videli v posnetku, je naš razstavni model,'' je dejal Al Oppenheiser, glavni inženir pri znamki. Za zdaj imajo pri General Motorsu baterije in arhitekturo, na to osnovo pa morajo sedaj pritrditi le karoserijo in namestiti komponente v notranjosti.

Kljub temu so že razprodali prvo serijo edition one s ceno vsaj 112 tisoč dolarjev (95 tisoč evrov), planirano za prvo leto proizvodnje.

Ne spreglejte