Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
6. 10. 2015,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Volkswagen

Torek, 6. 10. 2015, 19.22

8 let

Volkswagen: Z vpoklici začnemo januarja, leta 2017 spornih vozil ne bo več

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorniki Volkswagna morajo na jutrišnjem sestanku najti rešitev nastale dizelske krize in s tem preprečiti ustavitev prodaje vseh vozil, s čimer Volkswagnu grozi nemška vlada.

Jutrišnji sestanek Volkswagnovih nadzornikov se začne ob 9. uri

Družbo Volkswagen jutri čaka eden od ključnih dnevov v svoji 78-letni zgodovini. Zjutraj ob deveti uri se bo začel sestanek 20-članskega nadzornega sveta koncerna, ki ga bo prvič vodil novi predsednik Hans Dieter Poetsch.

Sestanek bo predvidoma trajal več ur, saj bo moral odgovoriti na ključna vprašanja nastale krize in pripraviti konkretne odgovore o nastanku afere in mogočih rešitvah. Jutri se namreč izteče rok nemške vlade, da Volkswagen pripravi natančen načrt sanacije manipuliranih avtomobilov, ki naj bi jih bilo na svetu okrog 11 milijonov, samo v Evropi osem milijonov.

Zaposleni podpirajo vodstvo družbe, ki jo ta teden čakata dva ključna dogodka

Če tega ne bodo storili, bo vlada v Nemčiji ustavila prodajo vseh volkswagnov. Drugi ključen dan za Volkswagen bo četrtek, ko bodo njihovi izvršni predsedniki v ZDA pričali pred kongresom. Razplet obeh dogodkov bi bil lahko ključen za prihodnost Volkswagna.

Danes je novi predsednik koncerna Matthias Muller prvič nagovoril zaposlene v Wolfsburgu. Zbralo se je kar 20 tisoč zaposlenih. Številni so imeli oblečene majice z napisi "One team, one family" (Ena ekipa, ena družina), s katerimi so izražali podporo podjetju.

Tudi Slovenija že s spletno aplikacijo, ki strankam ponuja odgovore o njihovem motorju

Jutri bodo predvidoma stranke Volkswagna dobile natančnejše podatke o svojih vozilih. Nekateri uvozniki Volkswagna so na primer že postavili posebne spletne strani z informacijami o manipuliranih modelih. Avstrijci tako v spletno aplikacijo vnesejo serijsko številko svojega vozila in dobijo odgovor, ali njihov avtomobil vključuje sporni dizelski motor. Podobno rešitev so za lastnike vozil koncerna pripravili tudi Britanci. Taka aplikacija je zdaj na voljo tudi že v Sloveniji.

Ne spreglejte