Vojaški oklepnik skozi rdečo luč v avtomobil #video

V enem izmed križišč na kaotičnih ruskih cestah je vojaški oklepnik prevozil rdečo luč in se zaletel v avtomobil.

[video: 64021 / ]

Voznik avtomobila se trčenju ni mogel izogniti

Nenavadna prometna nesreča se je zgodila v Rusiji, ki tudi sicer velja za eno izmed držav z najbolj kaotičnim prometom. Vojaški oklepnik je na križišču prevozil rdečo luč na semaforju in se zaletel v zadnji del kie cee'd. Voznik avtomobila se je v zadnjem hipu še poskušal izogniti trku, a ni imel dovolj manevrskega prostora. Avto jo je seveda ob trku z oklepnikom BTR-80 slabo odnesel.

BTR-80 je osemkolesni oklepnik, ki ga izdeluje GAZ-ova tovarna Arzamas v bližini ruskega Nižnega Novgoroda. Vozilo ima maso 13,6 tone, dolgo pa je 7,6 metra. Poganja ga dizelski osemvaljnik, na cesti pa lahko doseže hitrost do 80 kilometrov na uro.

Ali se je nič hudega sluteči voznik kie poškodoval, ni znano. Vsekakor bi bilo lahko trčenje še huje, saj je oklepnik zadel le zadnji del avtomobila.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • tempestor / 11.08.2017. ob 10:07

    Kakor jaz vidim, je pred oklepnikom peljalo spremljevalno vozilo z utripajočimi lučmi (in najverjetneje tudi sireno). Vprašanje je, če se ne bi naslov moral glasiti: majmun v kii ceed ni upošteval CPP in je iz tega razloga vanj trčilo oklepno vozilo.

  • akralj / 11.08.2017. ob 14:21

    očitno tudi novinarčki niso videli tega spremljevalnega vozila, ki seveda ima svojo vlogo in je tudi po mojem mnenju voznik kie naredil veliko napako...kaj ne novinarčki???

  • NKE / 11.08.2017. ob 15:33

    Čriček, modra in rdeča luč pomenita, da je za tem vozilom eno ali več vozil s prednostjo! Upam, da nimaš izpita...

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano